Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

paul simon

Publika koja je prošlu subotu došla na koncert Paul Simona u Oregonu (Portland) dobila je iznimno rijetku priliku da vidi izvođača kako se „samokažnjava“.

Naime, tijekom pjesme „The Cool, Cool River“ (s albuma „The Rythm of the Saints“ iz 1990.), Simon je zaboravio tekst. Ovo je bilo čudno, i to ne zato što je 76-godišnjak zaboravio riječi pjesme stare 28 godina, već zato što se donekle podrazumijeva da izvođači Simonovih godina ipak nastupaju uz pomoć kakvog uređaja za čitanje kako bi se izbjegle ovakve situacije.

Član benda pomogao mu je da se snađe na pjesmi te ju je, pomalo posramljen i dovršio. Prošlo bi možda i neopaženo da nije potom imao čudnu reakciju:
S obzirom na to da sam zaboravio riječi pjesme, kaznit ću se. Pjevat ću neke od svojih pjesama koje danas prezirem, obratio se publici.

Nakon što mu je dodana gitara, opet se okrenuo prema publici i rekao:  „Ovo će me naučiti, ja – ja zaista mrzim ovu pjesmu.“

Potom je odsvirao kratku verziju pjesme „The 59th Street Bridge Song  (Feelin' Groovy)“ s nekoliko članova benda koji su mu se pridružili. Prošle godine Simon je otkrio u emisiji „The Late Show With Stephen Colbert“ da prezire tu pjesmu (s albuma „Parsley, Sage, Rosemary and Thyme“ Simona i Garfunkela iz 1966.)

Nije poznato je li glazbenik nastavio sa „samokažnjavanjem“ krajem nastupa.

Video scene možete pogledati na linku ispod: