Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

calexico

U tijeku svoje mahom rasprodane europske turneje, Calexico je podijelio video snimku iz studija i intervju povodom izlaska novog albuma "The Thread That Keeps Us". Video pogledajte u nastavku.

Joey Burns kaže: U prosincu 2017., cijeli bend se okupio iz različitih zemalja kako bi u studiu Wavelab (Tucson) vježbali nove pjesme. Postavili smo se u krug i uživali radeći na novim pjesmama, dok je Julius Schlosburg snimao cijeli proces.

Kulminacija promocije albuma svakako je ljetna evropska turneja koja bend dovodi po prvi puta i u Rijeku. Ekskluzivni koncert u Hrvatskoj održati će se u open air varijanti na platou Ex Port Delta u ponedjeljak, 13.8.

Svoj deveti po redu studijski album "The Thread That Keeps Us" objavljen krajem siječnja ove godine većim dijelom inspiriran je Burnsovim lutanjima po Sjevernoj Kaliforniji i situacijama koje su proizašle iz njih. Skladno je ugradio navedeno u temu albuma odražavajući raseljavanje, prolazno postojanje i - njegovim osobnim riječima - povratak kući nakon što ste neko vrijeme otišli i vidjeli kako su se stvari promijenile, ali možda i ne na najbolji način. U suradnji s dugogodišnjim inženjerom Craigom Schumacherom, Calexico je proizveo ''The Thread That Keeps Us'', okupljajući glazbenike iz cijelog svijeta kako bi stvorili ekspanzivni zvuk uz pomoć razbuđenih gitara i distorzijskih bljeskova.

Early bird ulaznice u prodaji još samo 20tak dana (do 15.4.) po cijeni od 125,00kn, od 16.4. do dana koncerta cijena iznosi 155,00kn, a na dan koncerta ona se penje na 200,00kn. Prodajna mjesta sustav Entrio, Dallas music shop Rijeka, Croatia records Rijeka.

Calexico u Rijeci
ponedjeljak, 13.8.2018. @ Ex Port Delta