Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

ivo robić

9.3.2018. navršava se 18 godina od smrti Ive Robića, hrvatskog pjevača i skladatelja - najvećeg imena hrvatske glazbe i pop kulture druge polovice 20. stoljeća. U znak sjećanja, Hrvatska glazbena unija - Seniori, HGU Podružnica 3 Rijeka, HDS i HUIG, u petak, 9.3.2018. u 13.30 sati položit će cvijeće na Mirogoju u Zagrebu, posljednjem počivalištu Ive Robića.

Ivo Robić najuspješniji je i najustrajniji interpret šlagera, doajen glazbenih festivala, glazbenik koji je napravio veliku međunarodnu karijeru i svjetski postao poznat kao "Mister Morgen" (ploču sa pjesmom "Morgen" prodao je u više od milijun primjeraka), što je do danas ostao najveći komercijalni uspjeh koji je neki naš glazbenik postigao.

Snimao je za velike svjetske i domaće diskografske kuće: Polydor, Supraphon i Jugoton (sadašnji Croatia Records). Pjesme su mu se prodavale u milijunskim tiražama po cijelom svijetu, ali je ostao vjeran i domaćoj publici

Od 1950. godine započinju njegovi slavni ljetni nastupi u Opatiji (terasa Hotela Kvarner) i dugogodišnja glazbena suradnja sa domaćim glazbenicima i festivalima. Ivo Robić bio je dugogodišnji član i počasni Predsjednik HGU i HGU Podružnice 3 Rijeka.