Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

At The Drive In Tour 2018

Još jedan bend na listi bendova koji je odlučio napraviti reunion i krenuti na europsku turneju je američki At The Drive In, kojima ovo čak i neće biti prvo okupljanje nakon raspada benda 2001. godine.

Osnovani 1994. godine u Texasu, izadli su 3 albuma, od kojih je najpoznatiji upravo taj posljednji objavljen 2000. godine, „Relationship of Command“, a koji im je omogućio proboj iz undergournd scene ravno u mainstream. Uslijedili su koncerti i turneje, no početak 2001. godine njima je došao kao kraj postojanja benda. Ipak, to ne znači da su njegovi članovi odustali od glazbe. Pjevač Cedric Bixler-Zavala, gitarist Omar Rodriguez Lopez i basist Paul Hinojos, osnivaju bend The Mars Volta, koji je nastupio u Zagrebu nekoliko puta, a Ward (gitarist), Hinojos (basist) i Hajjar (bubnjar) osnivaju bend Sparta.

At The Drive In se ponovno okuplja 2012. godine kada sviraju nekoliko koncerta diljem SAD-a te nekoliko velikih festivala, kao što su Coachella (California), Fuji Rock (Japan), Reading i Leeds Festival (Engleska). Nakon toga opet zatišje, sve tamo do 2016. godine kada se bend ponovno okuplja no ovaj puta bez njihovog suosnivača, gitariste Jima Warda. Iste godine im izlazi i nova pjesma, prvi At The Drive In uradak nakon 16 godina, „Governed by Contagions, za Rise Records.

I to je bio samo početak, jer velika novost je jihov novi album, „in•ter a•li•a“, koji je objavljen 2017. godine, a koji će i predstaviti na ovogodišnjoj turneji. Da, i album i turneja!

Dakle, nakon 18 godina vraćaju se At the Drive In, s novim albumom, novim video uratkom i, naravno, kompletnim merchandise katalogom u kojemu osim majica nude i čarape pa čak i skateboardove. Veliki comeback? Nadam se.

Turneja započinje 22. 2. koncertom u Milanu (i to je najbliže Zagrebu u ovome trenu), nakon čega kreću prema Njemačkoj te Engleskoj, a mi se nadamo da ćomo ih uspjeti vidjeti u kultnoj Pariškoj Olympiji 28. 2.

Datumi

22.2.: ALCATRAZ MILAN, ITALY
23.2.: POST TENEBRAS ROCK (PTR) - L'USINE GENEVA, SUISSE
25.2.: THE SCHLACHTOF WIESBADEN, GERMANY
26.2.: COLUMBIA HALLE BERLIN, GERMANY
28.2.: L'OLYMPIA PARIS, FRANCE
2.3.: SPORTHALLE HAMBURG HAMBURG, GERMANY
3.3.: PALLADIUM COLOGNE, GERMANY
5.3.: ROCK HALESCH SUR ALZETTE, LUXEMBOURG
7.3.: 013 TILBURG, NETHERLANDS
9.3.: O2 ACADEMY BRIXTON LONDON, UK
10.3.: O2 ACADEMY NEWCASTLE NEWCASTLE UPON TYNE, UK
12.3.: O2 INSTITUTE BIRMINGHAM DIGBETH, UK
13.3.: MANCHESTER ACADEMY MANCHESTER, UK
15.3.: O2 ACADEMY GLASGOW GLASGOW, UK