Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

sara renarJedna od lokacija na kojoj će Fondacija Novi Sad 2021 proslaviti doček 7526. godine je i Kulturni centar Novog Sada.

U klubu Tribine mladih, 13. siječnja od 23 sata nastupit će dvije trenutno najaktualnije kantautorice iz regije, naša Sara Renar i Ana Ćurčin iz Beograda.

Sara Renar je mlada regionalna zvijezda, do sada je objavila 3 studijska albuma “Djeca”, “Jesen” i “Tišina”, za nekoliko dana pojavit će se na vinilu njezino novo ostvarenje “Gdje povlačiš crtu”. Osvojila je prestižnu nagradu Porin 2015. za EP "Jesen". Njezin treći studijski album, pod imenom "Tišina", proglašen je izdanjem godine u brojnim medijima i nominiran je za nagradu IMPALA - Europski album godine. Sara je pored toga što je postala ljubimica publike poznata i po tome što je jako cijenjena u krugu kolega koji je često pozivaju kao posebnu gošću na svojim koncertima, poput Darka Rundeka i Zorana Predina.

Ana Ćurčin je kantautorica rođena u Bagdadu, odrasla u Moskvi i koja živi i radi u Beogradu. Njezina muzika je nježna i moćna, tiha i melodična, bučna i ritmična, leluja kroz indie-rock i folk i koketira s ambijentom i bluzom.  U siječnju 2016. godine objavila je svoj prvi studijski album pod nazivom “Sketches of Belonging”.

Ana Ćurčin je tijkom prethodne godine nastupila sa svojim pratećim bendom na EXIT festvalu, održala fantastičan solistički koncert u Velikoj sali Doma omladine Beograda, bila specijalni gost popularnom američkom bendu Cigarettes After Sex i sudjelovala u prestižnim kazališnim predstavama - "Svedobro", "Ja često sanjam revoluciju" i "Crvena ljubav" u kojima je i bila i akter i autor muzike. U novoj godini na ESNS 2018 (Eurosonic Noordeslag), Europskoj muzičkoj konferenciji i showcase festivalu, koji se tradicionalno održava u nizozemskom Groningenu, jedini predstavnik Srbije bit će Ana Ćurčin s bendom The Changes.

Ulaz je slobodan.