Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

kontakti

Dugometražni dokumentarni film Mihajla Obrenova "Kontakt", koji kroz priču o underground rock sceni Novog Sada govori o sudbini rock 'n' rolla u Srbiji, kroz ispovjesti više od 140 sugovornika i preko 160 minuta video materijala - nikoga nije ostavio ravnodušnim.

Uz pomoć više od 140 sugovornika, gledaoc će se na duhovit i dinamičan način upoznati s poviješću alternativnog glazbenog Novog Sada – njegovim ključnim osobama, bendovima, supkulturnim grupama, bivšim i sadašnjim klubovima, radio i TV emisijama, bitnim koncertima, festivalima, fanzinima, ekscesima i maštovitim uradi-sam tehnikama za izradu instrumenata, koje su primjenjivali punkeri uslijed materijalne oskudice.

U pozadini se provlače motivi iz političke, ekonomske i kulturne pobijesti Srbije s kraja XX. i početka XXI. stoljeća koji su se neminovno odrazili na rock scenu Novog Sada: krvavi raspad Jugoslavije, sankcije i nestašice, emigriranje rock 'n' roll publike, promjena kulturnog identiteta gradova, socijalno raslojavanje, pojava droge na ulicama, bombardiranje, gašenje rock 'n' rollu naklonjenih medija, emisija i klubova, atomizacija i pasivizacija javne sfere, selidba socijalne interakcije na internet, zamiranje utjecaja rocka.

Zanimljivi događaji, koncertni ekscesi, problemi glazbenika u Novom Sadu i bogata arhiva video i foto dokumentacije približit će svakom tko pogleda film ovu scenu. Film prati pokriva razdoblje od 1989. do 2017.

Autor je film postavio na YouTube i rekao je da će film tamo biti dostupan do 5. siječnja.

Tko god nije pogledao ovaj dragulj undergrounda, može to pogledati niže.