Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Ed Sheeran

Prema podacima Hrvatske diskografske udruge (HDU) album 'Divide' Eda Sheerana najprodavanije je inozemno izdanje u Hrvatskoj. Silvije Varga, član Upravnog odbora HDU-a i direktor Dancing Beara, uručio mu je ovo priznanje prije par dana u Austriji, na ekskluzivnom tajnom koncertu za odabrane fanove, a nije dugo trebalo ni da u HDU stigne video zahvale od samog Sheerana.

Hrvatska diskografska udruga 12. prosinca dodijelila je priznanja za najuspješnije glazbene uratke u protekloj godini na osnovu podataka dobivenih s nacionalnih top listi radijskog emitiranja HR top 40 i službenih top lista prodaje albuma.

Nagradu za najuspješnijeg muškog izvođača u protekloj godini dobio je Tony Cetinski za pjesmu 'Laku noć', dok je priznanje za ženskog izvođača godine pripalo Miji Dimšić za pjesmu 'Bezimeni'. Mija Dimšić prošle godine ponijela je titulu novog izvođača godine, dok se ove godine istom titulom može pohvaliti mlada Zsa Zsa, koja je uz priznanje za novog izvođača, zajedno s Damirom Kedžom, osvojila i priznanje za pjesmu godine - duet 'Sve u meni se budi'. Grupa godine je Buđenje koje je top liste osvojilo pjesmom 'Samo ti, samo ja'.

Najprodavaniji domaći album godine je 'Moderna žena' Jelene Rozge, dok je u kategoriji inozemnih izdanja najprodavaniji upravo Ed Sheeran s albumom 'Divide'.

Što je Sheeran poručio fanovi u Hrvatskoj saznajte u videu.