Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Roger Waters

Ovog studenog Nick Cave bi trebao održati dva nastupa u Tel Avivu, zbog čega su se glazbenik i njegov bend našli na meti Izraelskih građana, ali i grupe „Umjetnici za Palestinu“ iz Ujedinjenog Kraljevstva. Nicku Caveu i Bad Seedsima grupa je poslala otvoreno pismo u kojem zahtjeva da se nastupi otkažu, obzirom na rasnu segregaciju koja se u zemlju još uvijek događa.

Ponajviše Roger Waters i Ken Loach oglasili su se u otvorenom pismu Caveu, obrazlažući kako su se protivili i nastupu Radioheada, ranije ove godine održanom u Izraelu, samim time što grupa smatra kako izraelska vlada koristi koncerte kao propagandne primjere: Ne znači ništa podupiru li glazbenici ili ne izraelsku vladu, činjenica da pristajete nastupati u Izraelu je ta koja je važna. Zbog nje se dobiva dojam odobravanja statusa quo. stoji u pismu.

Waters u naumu da spriječi koncert Nicka Cavea pokušava doprijeti do glazbenika obrazlažući kako se on sigurno nikada nije našao u situaciji da bude zatvaran bez optužbi i suđenja, ili da sigurno nikada nisu njegovu djecu probudili i uhićivali usred noći. Možete ili stati uz braću i sestre, pomoći im boriti se za osnovna ljudska prava bez da im okrećete leđa, ili možete pristati biti zabava za njihove gospodare na balovima., zaključuje Waters u svojoj izjavi.

Iako je Cavu upućeno nekoliko otvorenih pisama, on se još nije oglasio u javnosti.

Roger Waters nastupit će u zagrebačkoj Areni 6. svibnja 2018. godine, a svoje ulaznice možete nabaviti u sustavu Eventim.