Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Ambasador

Ambasador je prva hrvatska nagrada akterima elektroničke scene koja je u svom premijernom izdanju prošle godine kroz 47 kategorija obilježila najbolje festivale, klubove, glazbenike i plesne destinacije.

Dodijeljuje se i ove godine za radove i projekte nastale u proteklih 12 mjeseci koji su kontinuirano pridonosili razvoju elektroničke scene, a ujedno želi poslužiti kao platforma za razvoj mladih, te zajedničko okupljanje profesionalaca iz pripadajuće glazbene industrije.

Ukupno u 38 kategorija nominirano je preko 180 aktera i projekata domaće i regionalne scene. Od toga za njih 29 glasa publika, dok je devet kategorija rezervirano za nagradu struke. O njima isključivo odlučuje stručni žiri, ove godine u sastavu: Petar Dundov, Damir Ludvig, Ivan Mastermix, Haris Čustović i Seraphim Codex.

Podršku svojim favoritima do 8. studenoga publika u 29 kategorija može dati na adresi https://ambasador.klubskascena.hr  a sve novosti vezane za tijek glasanja možete pratiti i na službenoj Facebook stranici Ambasadora.

Kao što to i priliči jednom glazbenom projektu, dodjelu nagrada koja je zakazana 21. studenog (KUC Travno, Zagreb) popratit će veliki Winners party u klubu Boogaloo u Zagrebu 25. studenog. Na 2 plesna podija nastupit će poznata imena elektroničke scene, dobitnici Ambasadora 2016. i 2017.g.

Ambasador predstavlja važan iskorak u prepoznavanju vrlo bitne skupine glazbenika koja svake godine privlači brojne, mahom strane goste na njihove nastupe. Od nastanka nagrade Ambasador elektronička glazba je prepoznatljivija u Hrvatskoj na najvišim razinama, od glazbenih do kulturnih institucija, pa su tako potporu ove godine iskazali I HDS-ZAMP, dok je u inauguralnom izdanju projekt podržalo Ministarstvo Kulture, Grad Zagreb i TZ Grada Zagreba otvarajući mogućnost da bi Ambasador kao platforma koja okuplja aktere scene jednog dana mogao službeno prezentirati hrvatsku elektroničku scenu u europskim prijestolnicama kulture.

Korisni linkovi
https://ambasador.klubskascena.hr (online glasanje)
https://www.klubskascena.hr/ambasador/vise-o-projektu (o projektu)
https://www.facebook.com/ambasador.hr (službena FB stranica)