Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

menart 20 logo

Točno prije 20 godina, osnovana je izdavačka kuća Menart! Ove godine okruglih 20 godina rada u Hrvatskoj, za početak ćemo proslaviti nizom zanimljivih izdanja. Već ovoga petka, 8.rujna izalazi Best of Meritas (Meritas20), koji će uključivati 18 najboljih pjesama koje su Meri i Anita odabrale za svoje fanove. U listopadu izlazi remasterirano izdanje prvog albuma Tram 11 koji će ovog puta imati i svoje vinilno izdanje, a sadržavat će i dosad neobjavljeni materijal, što ga zaista čini posebnim.

„Gotovo da smo jučer pokretali Menart u Hrvatskoj, a zapravo je prošlo 20 godina - 20 prekrasnih godina u kojima je Menart iz diskografske kuće prerastao u snažnu kompaniju, koja je početni rad iskoristila kao lansirnu rampu za razvoj i preusmjeravanje na raznovrsne djelatnosti. Zastupništvo tadašnjeg majora BMG 1997. godine, pretvorilo se u idealan početak rada nove kompanije u Hrvatskoj. Ubrzo smo počeli izdavati fonograme vlastitih domaćih izvođača, te smo zajedno prevladali sve diskografske izazove u tih uzbudljivih 20 godina. Danas mogu reći da smo dočekali  period novog uzleta diskografske branše na krilima streaminga. Menart je danas puno više od diskografije, a svaka nova godina je neki novi početak.“  – rekao je Branko Komljenović, direktor Menarta, tvrtke koja se u dva desetljeća razvila u jednu od najznačajnijih diskografskih kompanija u regiji.

Izbor singlova koji su obilježili 20 godina Menarta poslušajte na linku:

https://www.youtube.com/playlistlist=PL2aEs3462g5Wr53s2vG7DweOQuVHFxwXc
Uz bogat domaći katalog koji još uvijek širimo, Menart uspješno zastupa i jednu od vodećih diskografskih kuća u svijetu - Sony Music Entertainment za Hrvatsku, Sloveniju, Srbiju, BiH, Crnu Goru, Makedoniju, Kosovo i Albaniju. Do kraja godine nam dolaze i novi albumi Dubioze kolektiva, Sassje, Boe (Live in Tvornica) koji će izaći na Blu-rayu i kao takav postati prvi koncert ikad izdan u Hrvatskoj u tom formatu. Naravno, neće izostati ni sjajni albumi naših licencnih partnera, odnosno filmskih i glazbenih naslova.

menart multimedijalna knjizara

No da je Menart daleko više od same diskografije, pokazalo se kroz godine koje su uslijedile nakon osnivanja. Veseli i zavodljivi svijet igračaka također je došao u fokus kompanije i uskoro postaje jedan od najpropulzivnijih segmenata.

2014. Menart započinje suradnju s vodećim major kompanijama filmske industrije (Disney, Warner Brothers, Fox, Universal, Sony Pictures) kao licencni partner i distributer za home entertainmet izdanja. Menart je u lipnju prihvatio i maloprodajni izazov te je u zagrebačkom Avenue Mallu otvorena i Menart multimedijalna knjižara koja svojim kupcima nudi velik broj domaćih i stranih knjiga, stripova, filmova, glazbe, igračaka, uredskog pribora, papirnice i darovnog programa...

„Zadovoljni smo rezultatima prodaje u ova prva tri intenzivna mjeseca koliko radimo. Veseli nas i broj kupaca kojih je iz dana u dan sve više. To nam je dodatni poticaj da i dalje kontinuirano radimo na ponudi koja će zadovoljiti njihove potrebe.“ - rekao je Emil Kolanović, direktor Menart multimedijalne knjižare.