Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

linkin park

'Chester je bio duboko pogođen samoubojstvom Chrisa Cornella', potvrdio je Mike Shinoda iz Linkin Park u svibanjskom intervjuu, objavljenom nedugo nakon vijesti o Benningtonovoj smrti.

U trenutku kad su saznali za Cornellovu smrt, članovi Linkin Parka su snimali svoj nastup na emisiji 'Jimmy Kimmel Live'. Trebali su izvesti pjesmu 'Heavy', no, po saznanju za tragediju, odlučili su se za 'One More Light' jer je to, prema riječima benda, 'pjesma o gubitku prijatelja'.

'Na tonskoj probi Chester nije uspijevao izvesti pjesmu do kraja. Ispustio je nekoliko stihova, no bilo je dobro. Bilo je katarzično. Fanovi su plakali u publici... Kad se suočiš s nečim kao što je gubitak prijatelja, najbolje što možeš napraviti je podijeliti to sa zajednicom', izjavio je Shinoda.

Ispostavilo se da se posljednje okupljanje Linkin Park s Chesterom Benningtonom dogodilo na snimanju epizode popularnih 'Carpool Karaoke' s Kenom Jeongom, rađenih prema originalnom skeču iz Late Showa Jamesa Cordena.

Oglasili su se i fan klubovi grupe, a na LinkinParkLive.net objavljeno je pismo sadržaja: 'Ne znam što reći, što napisati. Nevjerojatno je što ga nema i to nam slama srca. Danas je 53. rođendan njegovog dragog prijatelja Chrisa Cornella i tako je tužno što je nas je Chester napustio upravo danas.(...)Upoznao sam Chestera prije dva mjeseca na tajnom koncertu. Stisnuo mi je ruku i rekao: 'Hvala ti za sve'. Neću to nikada zaboraviti.(...)To je čovjek koji nikada ne bi nikoga povrijedio.'

Nažalost, kao i prije dva mjeseca i odlaska Chrisa Cornella, ni ova tragedija nije prošla bez suvišnih ispada. Brian Welch iz grupe Korn na Facebooku se razljutio i napisao poveću objavu bez imalo razumijevanja za ono što se netom prije dogodilo.