Novosti
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Domagoj Simek

Nakon tri pjesme kojima se predstavio u samostalnom izdanju, frontmen zagrebačkih bendova She Loves Pablo i Muscle Tribe Of Danger And Excellence, Domagoj Šimek, izbacuje novi singl zajedno sa svojim prvim spotom.

“Born In A Gutter” nošen je teškom bas linijom i distorziranim, repetitivnim bubnjem kroz koje se probija Domagojev bučni, propovjednički vokal. Zvuk koji evocira gotovo šamansku atmosferu uz modernu produkciju predstavlja drugačiji moment u njegovom stvaralaštvu. Za snimanje, režiju i montažu minimalističko hipnotičkog spota zaslužan je svestrani glazbenik, dizajner i režiser Andrija Ražnatović (Muscle Tribe Of Danger And Excellence, Mašinko).

Singl će se naći na njegovom nadolazećem prvom solo albumu koji izlazi za etiketu Dostava Zvuka. U startu zamišljen kao akustično izdanje, na snimanjima prerasta jasno zadane okvire. Jedinstven pristup svakoj pojedinoj pjesmi nastaje iz Domagojevog studijskog eksperimentiranja s Leonardom Klaićem, sve prisutnijim producentom mlađe generacije.

Od ideje akustičnog albuma sam se debelo odmaknuo, pa postoji velika mogućnost da izbacim dva albuma u isto vrijeme jer je snimljeno već pola albuma laganijih pjesama koje mi se jednostavno ne uklapaju u smjer u kojem ide ovaj album. Od gostovanja na albumu će sigurno biti svega i svačega, no imena zasad ne bih otkrivao. Jedina konstanta je Leonard Klaić koji svira bubnjeve i producira te sa mnom aranžira cijeli album. On i ja smo osnovali bend She Loves Pablo pa mi je super što ponovno zajedno radimo pjesme. Također, Nenad Gajić, koji se pojavljuje i u ovom spotu, ratni mi je drug u svim mojim stvaranjima tako da će se i njega sigurno čuti na albumu. - otkriva Domagoj.

Na nadolazećem Ferragosto JAM-u talentirani Domagoj Šimek nastupit će čak dvaput. Na Izštekanom stageu 5. kolovoza predstavlja se u solo izdanju, dok će ranije sa svojim matičnim bendom She Loves Pablo na warm up danu, 1. kolovoza, nastupiti na glavnoj pozornici kao support metal divovima braći Cavalera, osnivačima čuvene Sepulture. Slavljeničko deseto izdanje festivala održat će se na Orahovačkom jezeru gdje će od 3. do 6. kolovoza na pet pozornica nastupiti više od 30 izvođača. Popis predvode poznate veličine domaće i regionalne scene među kojima se ističu Bajaga i Instruktori, Pips, Chips & VideoClips, Elemental, Neno Belan i Fiumens, Krankšvester, Lovely Quinces, Repetitor, Sajsi MC, Mašinko, Jonathan, Bolesna braća i mnogi drugi.



Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima