Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Tom Benzon, kod nas poznatiji kao nekadašnji gitarist Kojota i Malehookersa, nakon više od 10 godina dolazi u klub Sax! gdje će nastupiti sa svojom starom rock 'n' roll ekipom The Cool Shakes koju čine: Marijo Žuvela (Floki Floky) na kontrabasu, Ante Prgin Surka na bubanjevima i Jere Valdevit (Jere Sused) na saksofonu.

Tom je danas svjetska faca, a u Londonu gradi zavidnu muzičku karijeru svirajući s odličnim muzičarima i bendovima kao što su Jack Savoretti (UK turneja sa Jooles Hollandom), Congo Faith Healers, Jools Holland, Sonny West, Lucinda Belle, Alexia Coley i mnogi drugi.

Nedavno je izašao BBC-ev film "Smash & Grab - The Story of the Pink Panthers'' o zloglasnoj bandi pljačkaša dijamanata gdje Tom igra glavnu ulogu. Surađivao je i s Angelinom Jolie te je radio glazbu za njen film u kojem ima epizodnu ulogu. Također, svirao je gitaru u pjesmi nominiranoj za Oscara (Lucinda Belle "Going Nowhere" ) za soundtrack filma ''For No Good Reason'' u kojem glumi Johnny Depp.

Svirao je turneje s bendovima KT Tunstal, Jack Savoretti, Jools Holland te na posljednje dvije najveće svirke u rasprodanom Royal Albert Hall s Jools Holland's Rhythm and Blues Orchestra i Jack Savorettijem. Tom Benzon bilježi nastupe i na raznim festivalima u UK, a u subotu 23. siječnja ćemo ga moći vidjeti i u Zagrebu.

The Cool Shakesi su u klubu Sax! od samog otvaranja kluba radili nezaboravne svirke uz razne goste poput Zorana Čalića (ex Majke), Aleksandra Ismajlovskog (Massimo), Jakše Jordesa (ex Jinx) i mnogih drugih.

I ovaj put imaju goste iznenađenja, a jedan od njih je Robert Lon Johnson, autentični blues muzičar iz USA koji je sa svojim bendom 'Backbone' često nastupao u Hrvatskoj.
Cijena ulaznice je 20 kuna, a ulaznice se kupuju na dan koncerta na blagajni kluba.