Novosti
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Danas je u prostorima Kino Šiške održana konferencija za novinare na kojoj je najavljena suradnja između Kino Šiške i njihove nove glazbene platforme "MENT" i INmusic festivala. Promotivna platforma MENT pokrenula je natječaj za slovenske glazbenike, čiji će pobjednici (ukupno dva) zasvirati na ovogodišnjem INmusic festivalu uz imena kao što su The Black Keys, Pixies, MGMT, Foals, Jagwar Ma, Digitalism i mnoga druga velika imena današnje glazbene scene! Još jedan internacionalni natječaj za nastup na INmusic festivalu dodatno potvrđuje međunarodni značaj najvećeg hrvatskog glazbenog festivala.

MENT

MENT je projekt koji je usredotočen na promicanje slovenske suvremene glazbe te suradnju s međunarodnim glazbenim festivalima. Od 5. do 7. veljače će u Ljubljani pod tim imenom također biti održan međunarodni glazbeni festival te konferencija. Ment, u suradnji s timom "Multipraktik", radi na širenju glazbenih sadržaja u području vizualnih umjetnosti i novih tehnologija.

Slovenski glazbenici mogu se na ovaj natječaj prijaviti do 22. travnja, nakon čega će žiri odabrati finaliste, a ukupno dva izvođača zasvirat će na ovogodišnjem INmusic festivalu. Kao i INmusic festival, MENT je sastavni dio europskog programa za razmjenu talenata ETEP (European Talent Exchange Program).

INmusic NATJEČAJI

Osim suradnje s Kinom Šiška i njihovom platformom MENT, za nastup na INmusic festivalu održavaju se još tri natječaja; "Zasviraj sa Žujom" natječaj za bandove u Hrvtaskoj, "Juke DJ Thrill Contest" natječaj za DJ-eve u Sloveniji, Srbiji i Hrvatskoj te "All About The Music" natječaj koji se odvija u Velikoj Britaniji. Prijave na natječaj "Zasviraj sa Žujom" su završile, a glasovanje za favorite počinje 21. travnja na službenoj Facebook stranici Ožujskog piva. Prijave na natječaj za DJ-e "Juke DJ Thrill Contest" traje od 9. do 30. travnja, a glasovanje za favorite bit će omogućeno na službenoj Facebook stranici Nissana. Natječaj "Juke DJ Thrill Contest" otvoren je za sve zainteresirane Dje u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji. Više o svim natječajima mogu se pronaći na službenoj stranici festivala www.inmusicfestival.com. "All About The Music" natječaj odvija se u Velikoj Britaniji, a na istom se britanski bendovi natječu za nastup na najvećem hrvatskom open air festivalu. Natječaj organizira britanska agencija specijalizirana za festivale "Eufest", a ime pobjednika ovog natječaja saznat ćemo 2. svibnja.

ETEP i CEETEP

INmusic festival u svom programu također ugošćuje mnoge glazbenike iz programa ETEP-a i CEETEP-a. ETEP je skraćenica od European Talent Exchange Program. Radi se o inicijativi organizacije Noorderslag Foundation kojoj je cilj proširiti krug nastupa europskih izvođača na što veći broj europskih festivala, te ih predstaviti što široj publici putem različitih medija. Na taj se način osnažuje europska glazbena scena te se naravno stimuliraju europski glazbenici. Inicijativa je osnovana 2003. godine, a u tih proteklih deset godina program je obuhvatio 71 festival u 26 zemalja, odnosno 605 izvođača koji su održali ukupno 1646 nastupa. Kao dio programa ETEP funkcionira i CEETEP (Central Eastern European Talent Exchange Program) koji princip razmjene glazbenika primjenjuje na festivale Istočne i Središnje Europe.

ULAZNICE

Vrlo atraktivan line up ovogodišnjeg INmusic festivala realiziran je zahvaljujući potpori Ožujskog piva, OTP banke te Turističkoj zajednici Grada Zagreba. Ulaznice za INmusic festival mogu se kupiti u Tisak Media centrima diljem Hrvatske, u Dirty Old Shopu u Zagrebu, te putem Tisak Media Webshopa i putem službene stranice festivala inmusicfestival.com po cijeni od 299 kuna do 17. travnja. Izniman interes strane publike te nepodijeljeno oduševljenje domaće publike ovogodišnjim festivalskim programom, garantira najuspješniji INmusic do sada s najboljim turističkim rezultatom.



Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima