×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Do sada najavljenim izvodačima The Black Keys, Pixies, The Fratellis, MGMT, Flogging Molly, Crystal Fighters, Bomba Estereo, Bombino, Jagwar Ma i Kuromi pridružuju se cijenjeni hard rockeri, australski Wolfmother. Dobitnici su prestižne nagrade Grammy, imaju mnogobrojne obožavatelje, među njima i Thom Yorke iz Radioheada. Iza sebe imaju pozamašnu listu odsviranih koncerata, uključujući i najvažnije svjetske i europske festivale kao što su Rock am Ring, Rock Werchter, Pinkpop, T in The Park, Lollapalooza, Isle of Wight, Download festival itd...

Stilski naginju sedamdesetim godinama prošloga stoljeća, no australci Wolfmother su zapravo premladi da bi uopće mogli doživjeti sedamdesete i zato njihova glazba, iako na tragu Led Zeppelina i kompanije, zvuči nevjerojatno svježe što ih čini još interesantnijim glazbenim sastavom.

Ono što ih razlikuje od mnogih suvremenih sastava je to da pjesme stvaraju tijekom zajedničkih sessiona, a tek potom one dobivaju svoju strukturu i naslov. "Za mene Wolfmother zvuče kao kombinacija zaigranosti Earth, Wind & Firea i intenziteta Black Flaga - nekako manično ali dosljedno", kazao je pjevač i vođa Wolfmothera, Andrew Stockdale.

Wolfmother su počeli svirati početkom dvijetisućitih, a već za snimanje debi albuma zaputili su se u Ameriku gdje su radili sa vrhunskim producentima kao što je Dave Sardy (Red Hot Chili Peppers, Slayer, System of a Down, Marilyn Manson, Dandy Warhols itd.) u Cherokee studiju gdje su se odvijali i sessioni za antologijski "The Wall" Pink Floyda te u Sound City studiju gdje je nastao i bezvremenski Nirvanin "Nevermind".

U rodnoj Australiji je debi album "Wolfmother" ostvario ogroman uspjeh i doživio dvostruko platinasto izdanje, a bio je zapažen i u Americi i Velikoj Britaniji. Već 2007. dobili su veliko priznanje budući da je njihova pjesma "Woman" osvojila prestižnu nagradu Grammy u kategoriji najbolje hard-rock izvedbe.

I drugi album iz 2009. godine naziva "Cosmic Egg", kritika i fanovi primili su s jednakim oduševljenjem kao i prvijenca. Zatim je 2010. godine došao i šlag na tortu, kada su zasvirali na australskom dijelu turneje zajedno sa velikanima AC/DC. Uslijedio je treći album "Keep moving" krajem ljeta 2013., a sve to imat ćemo prilike slušati na glavnoj pozornici ovogodišnjeg INmusic festivala!

Vrlo atraktivan line up ovogodišnjeg INmusic festivala realiziran je zahvaljujući i potpori Ožujskog piva, OTP banke te Turističkoj zajednici Grada Zagreba. Ulaznice za INmusic festival mogu se kupiti u Tisak Media centrima diljem Hrvatske u Dirty Old Shopu u Zagrebu, te putem Tisak Media Webshopa i online na festivalskoj stranici inmusicfestival.com po cijeni od 299 kuna.

INmusic 2014 - line up

The Black Keys

Pixiese

MGMT

Flogging Molly

The Fratellis

Wolfmother

Jagwar Ma

Kuroma

Bambino

Bomba Estéreo