facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Travanj 2020
Format Albumi
Vrsta Indie rock / Alternative/Indie Rock / Adult Alternative Pop/Rock / Alternative Singer/Songwriter
Dodano Petak, 01 Svi 2020
Žanr Pop-Rock
Length 36:19
Broj diskova 1
Edition date Travanj 2020
Država Europa
Etiketa Anti-
Catalog Number 7735-2
Edition details objavljeno: 3.4.2020.; producenti: Craig Silvey i M.Ward; snimano: 2019. - montrealski studio grupe Arcade Fire
Tags M. Ward anti- Craig Silvey

Review

S "Migration Stories" M. Ward već izdaje svoj deseti solo album. No, čini se da reputacija američkog kantautora i dalje ovisi o radu s drugim kolegama. Naravno, kolaboracija pomaže Conoru Oberstu, Mikeu Mogisu i Jimu Jamesu kao nekoj vrsti Supergroup Monsters Of Folk. A glazbena suradnja s glumicom Zooey Deschanel pod nadzorom She & Him donijela nam je čarobne trenutke. Svirao je i s Mavis Staples, Jenny Lewis, Norah Jones, Cat Power, Lucindom Williams i mnogim drugima.

No, tekstopisac iz Portlanda, također je pokazao svoje umijeće na svojim solo radovima poput "A Wasted Companion" i "More Rain". "Migration Stories" je debi M. Warda za ANTI-Records, a kao što i sam naziv govori, 46-godišnjak se bavi pričama o migracijama koje leže između fikcije i stvarnosti i koje sežu sve do njegovih predaka. Dvojica članova Arcade Firea, Tim Kingsbury i Richard Reed Parry, pomogli su mu u snimanju albuma, dok je za produkciju bio odgovoran Craig Silvey (Arctic Monkeys, Florence + The Machine). Wardov suzdržani country indie folk karakterizira čitav album. Seoski indie folk koji testira svoja ograničenja na jedanaest pjesama sakupljenih na temu "Migration stories".

Od pustinjskog blues noira ("Heaven's Nail And Hammer") do Harryja Nilssona i Richarda Hawleyja u "Coyote Mary's Traveling Show", raspon se proteže. Plutajući saksofon pojavljuje se ponegdje napadno, ali i razumljivo nameće kao nit vodilja, dok u nagloj "Unreal City" čak i sinteti preuzimaju glavnu riječ. Obje su slične impresivne pjesme poput ležerne, romantične country folk pop pjesme "Along the Santa Fe Trail" ili nježne "Chamber Music".

Koliko god svojom mogučnoću da napiše moćne i značajne tekstove, ovo je ipak jedan nježni i krhak album, savršen za kišne dane.

Dražen Plukavec

Hits 540
A Wasteland Companion « A Wasteland Companion M. Ward Albumi Kronologija

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma