facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Glasshouse

Bookmark

Data

Released Listopad 2017
Format Albumi
Vrsta Adult Alternative Pop/Rock / Adult Contemporary R&B
Dodano Petak, 09 Veljača 2018
Žanr Pop
Length 46:19
Broj diskova 1
Edition date Listopad 2017
Država Velika Britanija
Etiketa Island
Edition details Datum objave: 20. listopada 2017.
Tags Jessie Ware Island Records

Review

Ni svoj treći studijski album, „Glasshouse“, Jessie Ware nije štedila emocija koje je pretočila u stihove i glazbu, iako ovaj put manje usmjerene na ljubav kao takvu, a više kao na neko ispunjenje. S obzirom da je album bio u nastajanju kada je bila trudna s kćerkom kojoj su pjesme uz supruga Sama i posvećene, Jessie je napomenula kako je u jednom trenutku osjetila pritisak te je album htjela završiti što prije, ne razmišljajući previše o riječima koje će se kasnije naći u pjesmama i koje će činiti album. Pisanje se dogodilo samo od sebe, slova su se stopila s papirom i nastao je „Glasshouse“ – ljubavno umirujući album u kojem je opjevala svoju priču, od upoznavanja supruga sve do rođenja kćerke. Ljubav je definitivno motiv oko kojeg se Ware neprestano vrti i koji joj služi kao nepresušan izvor inspiracije.

Ne prolazi neprimjećeno „Midnight“, prvi singl objavljen s albuma u kojem Ware dozvoljava svom glasu da prelazi granice koje možda nije dotaknuo na prva dva albuma, zatim slijede „Alone“ i „Selfish Love“, ali u mirnijem tonu. „Selfish Love“ bi čak mogao poslužiti kao kakva pozadina u plesanju tanga, gdje je ritam lagan, a njezin glas miran ali i dalje čvrsto prisutan. Unatoč tome što su prve tri pjesme i ujedno tri najslušanije s „Glasshousea“, moram primjetiti da velike šanse za slušanost imaju „Thinking About You“ „The Last of the True Believers“ i „Hearts“.

S obzirom na to koliko je „Glasshouse“ osoban i intiman za Ware, podigao ju je na nivo kojeg vjerovatno nije bila ni svjesna. Sa Sheeranom je napisala „Say You Love Me“ koji se nalazi na njezinom drugom albumu, „Tough Love“, te je tu suradnju i nastavila. Zajedno su napisali „Sam“, pjesmu posvećenu njezinom suprugu u kojem spominje zajednički život – pjesma je puna topline, majčinskih i obiteljskih osjećaja koje je Ware povezala u jednu lijepu cjelinu – „And I hope I'm as brave as my mother, wondering what kind of mother will I be? ... I've been thinking about my husband, from seventeen, the only love I've known.

Ono po čemu se Jessie Ware ističe njezina je iskrenost o ljubavi. Opjevava svoje pozitivno iskustvo, koje je i razlog nastanka ovog albuma. Pokazala je zrelost i ranjivost te laganim korakom izašla iz zone komfora. Njezina snažna interpretacija tog neizbježnog osjećaja jednostavno tjera pojedinca da se pronađe u pjesmama. Sve u svemu, sigurno je da Ware stječe sve više samopouzdanja, što u pisanju, što u pjevanju.

Anja Čančar

Hits 1618
Tough Love « Tough Love Jessie Ware Albumi Kronologija

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma