facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Veljača 2009
Format Albumi
Vrsta Indie rock
Dodano Ponedjeljak, 03 Listopad 2011
Žanr Indie Rock
Broj diskova 1
Edition date 2009
Država Velika Britanija
Etiketa 1965 Records
Tags

Review

 

Brit rock bendova ima na bacanje, ali uistinu na bacanje. Indie rock bendova ima na bacanje, ali uistinu na bacanje. Jednostavnim presjekom ta dva skupa dolazimo do pojma britanskih indie rock bendova, kojih također ima na bacanje. I nisu svi med i mlijeko, nisu svi Arctic Monkeys ni Bloc Party. U svaki-dan-novi-bend filozofiji nešto mora ispasti loše. Iznimka tome nisu The View.
 
Recimo da je prvi album bio dobar, recimo da je nominacija za Mercury bila zaslužena, no ovim albumom The View poništavaju sve to. Teški kaos s tvrdim škotskim naglaskom je poprilično nezanimljiv za istraživanje, predosadan da bi bio podloga, a prečudan za dokono uživanje.
 
U ovaj kaotični album se nabacalo svega, od slatkih, potencijalno dobrih balada kao što je Gem Of A Bird do odličnog filmskog zvuka Distant Dubloon. Kao dva suprotna pola sam istaknuo valjda jedine dvije istinski dobre pjesme. Ostatak ima svoje dobre namjere, no kaos je pojeo sve što je mogao. The View su se toliko trudili biti dobri i stvarati poseban zvuk (dok sve i dalje zvuči kao kopiranje Oasisa i Libertinesa) da su izgubili dah i dozvolili si debakl.
 
Upravo zbog kaotičnog zvuka kojim se težilo tolikoj drukčijosti, ovaj put je na top listama Which Bitch? bio pucanj u prazno. Prodaja albuma nije ni približna onoj prvijenca, a sami singlovi nisu uspjeli ući ni u top 50. Pogrešno bi bilo za to kriviti manjak promocije (na što se mnogi znaju izvlačiti), no ovaj album je i komercijalni i kritički podbačaj.
 
The View bi mogli poslužiti kao ogledan primjer mladim bendovima što znači kad ste čudo jednog albuma – kad ste svoj jedinstven i dobar zvuk sposobni iznjedriti samo jednom. Prokletstvo drugog albuma je mnogima nezaobilazno, zašto bi The View bili posebni? Za preživjeti drugi album treba imati ili komercijalno vrhunski isplativ proizvod ili nešto jedinstvo. The View nemaju ništa od tog i ovim albumom odlaze u ropotarnicu sa svim ostalim brit indie rock pop bendićima kojima su oči bile iznimno gladne, a u biti su malo tog mogli pojesti.
 
Ivan Glazer
Hits 644
The View Albumi Kronologija Bread and Circuses » Bread and Circuses

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42