facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Forever More


Bookmark

Data

Released Listopad 2008
Format Albumi
Vrsta Heavy metal / Hard rock
Dodano Nedjelja, 02 Listopad 2011
Žanr Heavy Metal
Broj diskova 1
Edition date 2008
Država USA
Etiketa Tesla Electric Company Recordings / Ryko / Trolik
Tags

Review

 

Tesla se kao bend začudo već jako održavaju jako dugo. Na sceni su od 1984. i ako se od te brojke oduzme šest godina prekida, na sceni su sveukupno devetnaest godina, što je poprilično respektabilna brojka. Ime vuku od Nikole Tesle, jednog od najvećih znanstvenika svih vremena. Da se ne bi zavarali, ime ne znači ništa, ovi hard rockeri nisu ni približno inventivni u glazbenom svijetu kao što je Tesla bio u fizikalnom. Da se nisu nekoć čvrsto držali za kožne hlače Def Lepparda, a kasnije prešli u kolotečinu u kojoj se misli da je staro dobro, ne bi oni trajali ovako dugo.
 
Forever More je njihov deveti album. Daleko je ovo od solidnih albuma koje su izbacivali na početku karijere, a bliže mlakom hard rocku koji je tu tek da udovolji prohtjevima izdavačke kuće i fanovima, ali teško da će privući nove fanove. 
 
U instrumentalnom i vokalnom dijelu Tesla su korektni. Jeff Keith ima svoje standarde žestokog, hrapavog pjevanja i ti se standardi ne spuštaju ni u jednom trenutku. Ostala četvorica uredno sviraju svoje, pri čemu je Troy Lucketta na bubnjevima možda ponajbolji. No, gdje su pjesme? Tesla su izgleda zaboravili taj detalj.
 
Pjesme su obični power rock koji plitkim stihovima o jedinstvenosti, snazi karaktera i slobodi pokušavaju osvojiti publiku. Buntovništvo je u vremenu dekadencije prijeko potrebno no ovo je prešuplje i prepraznoglavo. Zarazni refreni neće dopustiti da se ovaj album posluša samo jednom, no ako u ovome vidite svevremenske poruke pod čijim okriljem želite djelovati, vjerojatno idete u prvi razred srednje škole.
 
Da ne bi baš sve bilo plesno, tu je pjesma Pvt. Ledbetter. Patetiziranje uvijek aktualnih ratnih stradavanja je razrađeno kroz pisanje pisama koje je zaključeno s poginulim glavnim junakom. Ako to nije klišej, ne znam što je.
 
Forever More definitivno nije album koji će Tesla slaviti kao karijera. U live aranžmanima bi ovaj tehnički korektan bend mogao pokupiti ovacije, no u preslušavanju albuma kad se ipak traži nešto više oni dobivaju jedva prolaznu ocjenu. Forever More, I Wanna Live, Breakin' Free i njima slične pjesme su područje koji su već mali milijun puta projahali drugi hard rock bendovi i sva se moguća prašina oko toga već odavno podigla. Tesla su ispunili svoju obvezu prema izdavačima. I to je to od ovog albuma.
 
Ivan Glazer
Hits 931

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42