facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Još jedan dan u Zagrebu

Bookmark

Data

Released Studeni 2009
Format Albumi
Vrsta Hip-hop
Dodano Subota, 14 Svi 2011
Žanr Hip-Hop
Broj diskova 1
Edition date 2009
Država Hrvatska
Etiketa Menart
Tags

Review

Svježi Tacin materijal od 20 pjesama i 65 minuta je ravno dvadeset minuta predug. Nije tu stvar nedostatka koncentracije ili nesposobnosti prosječnog slušatelja da sat vremena koncentrirano sluša već dosta velike oscilacije u kvaliteti tekstova.
 
Beatovi su svi korektni; AC3PO, Shot iz Elementala, NMC iz Varaždina, Makro Polo i Cromatik te Milo Starwars iliti Stavros uradili su ono što se od njih očekuje – podloge koje funkcioniraju. 
 
Kod Targeta je problem što je u jednoj pjesmi u stanju zvučati totalno suvislo i onda par versova dalje izbaciti ili riječ koja (još uvijek) ne postoji ili prvu koja mu padne na pamet, a završava na slog koji mu je potreban da završi stih. Repa rapa radi. 
 
Primjer to ga je, recimo, Da li znaš to sa Bizzom; snimljena još 2008. Provjeri drugi Targetov vers. Pažljivo i s uhom na zvučniku. Bizzo baca činjenično stanje o kapacitetu vlastitih pluća, jetre i spolovila slično onome što je bacao na Zajedno smo skupa na Elementalovom Demiurgu 8 godina ranije.
 
Jela sa Popayem predstavljena je svijetu još nazad u danu na Neobjavljeno & obnovljeno 2007 kompilaciji koju Sinestet svako godine besplatno objavljuje. Tamo je na prvom disku pod rednim brojem 10 i imenom PR9. Tako da ponovno izbacivanje tri godine stare pjesme, doduše ovaj put na službenom albumu, nema smisla. Ili sam u krivu?
 
Sjećaš li se 041 u dva dijela posebna su priča. Strujanje svijesti preko podloge i Zagreb kao tema (a shocker!) dali su priliku i Remi i Targetu da zažmire na strukturu pjesme i bacaju misli kako dolaze. Kool Keith to radi, Lil` Wayne to radi čak i u zatvoru dok zatvor ne izgori te se može čak i povući polu-blasfemična paralela – rap struje svijesti = rock ili jazz solaža gdje čovjek iza intrumenta ili mikrofona pokazuje što zna. Jedni će reći „izdrkavanje“, drugi će reći „umjetnost“. Istina je, kao i obično, malo lijevo od centra. 
 
General Woo, stari suborac iz Tram 11 dana koji polako ali sigurno dobivaju patinu klasike, gostuje na pjesmi (Stavi ovo na roštilj) gdje Erol iz Elementala svirucka po gitari, a Target uspijeva izreklamirati i Mesnice Fiolić kao što u Furam obleku reklamira Hip – hop Store. Za to postoji oglasni prostor na omotu ploče.
 
Kad smo već kod omota; on je sa svega tri fotografije i servisnim „tko tu koga“ informacijama na duplerici dizajnirao je Lunar, grafitti `rajter. Trinaesta i četrnaesta pjesma su greškom zamijenjene, a na posljednjoj stranici Target nejmdropa više – manje sve one koje nejmdropa u Moj rap. 
 
Kako izgleda, toliko dugo je i rađeno. Pola sata u photoshopu, uvrh glave. Ako ne moraš pretipkavati popis pjesama.
 
Antonio Hadrović
Hits 1929

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma