facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
10,000 Days

Bookmark

Data

Released Svi 2006
Format Albumi
Vrsta Heavy metal / Progressive metal / Alternative metal / Experimental Rock
Dodano Utorak, 05 Travanj 2011
Žanr Metal
Length 1:15:50
Broj diskova 1
Edition date Svi 2006
Država Europa
Etiketa Volcano / Menart
Catalog Number 82876819912
Edition details objavljeno: 2.5.2006.; producent: Tool. Snimano: kolovoz - prosinac 2005. u O'Henry Studios u Burbanku, Kalifornija, Grandmaster Studios i The Loft u Hollywoodu, Kalifornija.
Tags Menart Tool Volcano

Review

Nakon šesnaest godina postojanja, dva albuma, jednog benda sa strane i jednog vinograda Tool se vraćaju sa trećim dugosvirajućim materijalom i to zaista dugosvirajućim jer traje 75 minuta i nešto kusur sekundi. Ustvari samo su tri od ukupno jedanaest skladbi kraće od magičnih sedam minuta što će reći da ovaj vokalno-instrumentalni sastav nije za ljude sa poremećajem koncentracije i niskim pragom tolerancije na buku. Svi ostali slobodno mogu lijevo-kliknuti svojim alternativno-optičkim glodavcem na link "opširnije".

Priča o Tool-u počinje 1990. godine u Los Angelesu kada se Maynard James Keenan preko zajedničkog prijatelja Toma Morella iz Rage Against The Machine upoznaje s ostatkom benda da bi time bila stvorena progresivna osovina zla u heavy metal svijetu.

Pošto im je ritam izlaženja novog materijala svakih pet godina (a i Urban je tu negdje) do sada su izdavali malo, ali su zato izdavali dobro. Album Lateralus iz 2001. godine proglašen je "najsavršenijim albumom tog žanra" po britanskom metal mjesečniku Kerrang. I zaista Lateralus bijaše dobar. Koju godinu prije frontman Keenan upustio se u side-project zvan A Perfect Circle koji je također dobro rokao da bi danas bio okupiran uzgojem vinove loze u svom vinogradu, ali dosta o tome jer ovo nije on-line izdanje Plodova zemlje! Treba udariti ravno u glavu i iskreno reći što ih ide. A ide ih sljedeće: za jedan Tool album ovo je stepenica niže, a možda i dvije – ovisi o stupnju fanovanja prema dotičnom bendu prosječnog Cijenjenog Čitatelja.

Oni koji bi željeli uroniti u čudni svijet progresivne glazbe a la King Crimison preporučam Lateralus mada 10 000 days treba vidjeti u originalnom pakiranju jer to je nešto posebno i posebne naočale se dobe unutra.

Eh, da… prve dvije stvari su ipak zakon.

Antonio Hadrović

Hits 704
Ænima « Ænima Tool Albumi Kronologija Fear Inoculum » Fear Inoculum

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42