facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Listopad 2008
Format Albumi
Vrsta Punk rock
Dodano Srijeda, 05 Listopad 2011
Žanr Punk rock
Broj diskova 1
Edition date Listopad 2009
Država England
Etiketa Vibrant Records
Catalog Number VIBECD 005
Tags

Review

Nazivati Towers Of London punkom, hard rockom ili još gore heavy metalom je na njihovom prvom albumu još možda i imalo smisla. Veliki naglasak na "možda". Drugim albumom se krenulo u drugom smjeru. Sad bi ih se moglo nazvati prijateljima plesnog podija. Pogledajte samo naziv prvog singla Naked On the Dancefloor. Zvuči bahato i "plesno dok se čita, takvo je i dok se sluša.

Novi album Towers Of London, Fizzy Pop bi i mogao na top listama postići nešto obzirom na razinu svoje hitoidnosti. I prvi i drugi singl (Go Sister Go) imaju zarazan refren i kombinaciju glazbe koja bi ih lako mogla spajati s alternativnijim mjestima, kao i s regularnim disko klubovima. Time Is Running Out odlično miješa uvodne violine i kasniji žešći zvuk s pamtljivim na na na na te podsjeća na Killerse, znači ulaz na top liste zagarantiran.

Ipak, u ponekim trenucima Towers Of London postaju malo presladunjavi te bi se kroz pjesme kao što su Queen Of Cool, When She Comes i If I Fon"t Feel Good lako mogli naći na soundtracku neke američke maturalne zabave, teen sapunice, romantične komedije o djeverušama i sličnog. Kao teen prkos bi se mogla lako ispromovirati i Avaline sa svojim nepoetičnim stihovima that"s why I wrote this little sonnet, you make me want to vomit. Srećom stvar spašavaju fantastična Bishops Gate kao stvorena za repeat za sate skakanja i odlična zafrkantska Beach Bar. Album zatvara pomalo dosadna New Skin.

Towers Of London bi, da se sve orijentira na glazbu, mogli biti i mnogo više uspješniji. No Celebrity Big Brother uz koji se veže njihov najpoznatiji incident, kao i tuča na Download Festivalu su dovoljni samo za instant slavu. U vrijeme internet skandala lako je prijeći granicu između skandala kao promocije i skandala kao jedinog načina medijskog postojanja. Towers Of London su ju prešli prelako, a uopće nisu tako loš bend. Uz više orijentacije na glazbu i manje skandala i teen ljigavosti, svašta bi bilo moguće. Kaiser Chiefsi su praktički nestali, Towersi bi im mogli biti dobra zamjena.

Ivan Glazer

Hits 479

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42