facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Skyscraper


Bookmark

Data

Released Siječanj 2009
Format Albumi
Vrsta Rock
Dodano Utorak, 04 Listopad 2011
Žanr Rock
Broj diskova 1
Edition date 2009
Država USA
Etiketa Frontiers / Soulfood Music
Tags

Review

 

Ako u wikipediji pokušate pronaći stranicu koja bi govorila o Tall Stories, saznali biste da su oni američki rock bend. Uz par dodatnih informacija o izdavanju i tracklisti albuma, to je više manje to. Dobro je da znate da su oni baš američki bend jer biste ih prema imenu lako mogli zamijeniti za, recimo, uzbekistanski. To da je rock bend vam isto mnogo znači, kao da ih nema mali milijun. I u tom malom milijunu, Tall Stories se uopće ne ističu.
 
Svoj album prvijenac su izdali 1991. Album je dobio većinom pozitivne kritike gdje se pozdravio dolazak melodic rocka nakon svega samo ne dobre glazbe koju su donijele osamdesete. Ipak, uspon grungea ih je bacio u anonimnost, Tall Stories su se raspali i ovim albumom su spremili povratak, nakon 18 godina. No, oni nisu Grace Jones i, realno gledano, zašto bi ikoga bilo briga sad, kad nikog nije bilo briga prije dva desetljeća?
 
Tall Stories su svoj povratak odradili poprilično nesuvislo. Na svakoj pjesmi se radi gotovo drugačiji stil, što u ovom slučaju ipak nije oznaka kreativnosti i hiperproduktivnosti, nego upravo suprotno, nedostatka ideja, glazbe i svega onoga što glazbu čini interesantnom i slušljivom. Poslušajte ovaj album jednom i mogu se kladiti da nećete upamtit što ste slušali. Tall Stories bi malo bili U2, no Tomorrow samo govori da je ta ideja osuđena na propast. Ovaj bend neće biti ni novi Zeppelini, iako bi s River Rise htjeli to tako. Blues (Superman) im također ne leži, a kad se uhvate gospela (You Shall Be Free) rezultat je i više nego poguban. Stvar donekle spašava vokal Stevea Aguerija, no ne čini glazbu samo vokal.
 
Tall Stories su se vratili, nitko to ne zna i nakon ovog albuma to neće ni znati. Dosadni su, predvidljivi i nesuvisli. S ovakvim albumom se ne ostvaruje comeback. Možda se ostvari zlatna naklada, no to će biti zlatna naklada za hrvatske uvjete. 10 000 primjeraka.
 
Ivan Glazer
Hits 1421

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma