facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Siječanj 2011
Format Albumi
Vrsta Rap / Hip-hop
Dodano Četvrtak, 30 Lipanj 2011
Žanr Rap
Broj diskova 1
Edition date 2011
Država Hrvatska
Etiketa Aquarius Records
Edition details Snimano: 2010.; Produkcija: Bojan Šalamon – Shalla, Luka Karamarko, Tomo Žaper – Makro Polo
Tags

Review

Stoka, punim imenom Marin Ivanović, vratio se nakon pet godina diskografske pauze, a poznat je između ostalog i po odličnom albumu Spremni za rat koji je radio s Neredom. Album sadrži 13 pjesama kojima je Stoka sam i autor. Povratak na scenu najavio je singlom i spotom Sex i Grad na kojem gostuje i Martina Vrbos.

Album ne počinje nikakvim introm nego odmah u „glavu“ u underground stilu. Druga stvar, najbolja na albumu, je u vedrijem ozračju koje je potpomogao i sexy glas Martine Vrbos. U pjesmi Stoka govori o materijalizmu u Hrvata kojeg ima na svakom koraku. Pera Amsterdam je stvar o kojoj Stoka može mnogo reći. Govori se o štetnosti droga, a znamo kako je nažalost Stoka bio u komuni te nam i rekao u pjesmi što sada misli o tome.

Album dalje ide u gangsta stilu te u Flow Bronxa i Brooklyna govori u kriminalu, korumpiranosti te svemu lošem u gradu. Na albumu se našlo mjesta i za jednu romantičnu pjesmu Moja vila u kojoj gostuje Nina Bardrić. Kako je rekao sam Stoka: Pjesma u kojoj se čini da je posvećena ženi, ali u biti govori o ljubavi o muzici.  Kakav bi bio to album da nema jednu stvar o njegovom najdražem gradu Zagrebu. Ja sam Zagreb je zapravo jedna odlična oda o gradu u kojoj su fino skladane rime o njezinim znamenitostima.

U Istini govori o današnjem stanju u državi te se dotiče od vlade i penzionera do elementarnih nepogoda koje su ljude ostavile bez ičega. Pogodi ko se beko je predzadnja stvar albuma u kojoj Stoka govori kolko mu je falio rap te da se vraća na scenu.

Sve u svemu jedan prosječan album kojeg vrijedi poslušat.

Ivan Kranjčević

Hits 818

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42