facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Rujan 2010
Format Albumi
Vrsta Rock / Hard rock
Dodano Srijeda, 20 Travanj 2011
Žanr Rock
Length 41:03
Broj diskova 1
Edition date 2010
Država Velika Britanija
Etiketa V2
Tags

Review

Uf, koja kapitalna šteta da su (uspješni) povratnici Skunk Anansie stavili tri nove stvari na povratničku kompilaciju "best of" Smashes & Trashes, a nisu se sjetili te tri iste pjesme ponovo staviti na Wonderlustre. Reći ćete: a kojeg pobogu smisla ima staviti tri nove pjesme na dva albuma? Ima, ako uzmete u obzir da je povratnička kompilacija podsjetnik starim fanovima da se Skunk vratio nakon 10-tak godina i malo je vjerojatno da su se obraćali novoj publici makar je to zasigurno bio razlog zašto su se te tri stvari našle na kompilaciji. Posve razumljivo, i ja bih to isto napravila. Na taj su način pokazali da imaju žestokog razloga za nastavak karijere jer su sve tri (Because of You, Squander, Tear the Place Up) mračno dobre stvari, pa su vjerojatno pridobilii određeni (potencijalni i poveliki) postotak novih fanova. S druge strane, upravo sve to navedeno je prokleto dobar razlog zašto su po meni trebali te tri pjesme obavezno staviti na novi album, a ako ne sve tri a onda sigurno Because of You i Squander.
 
Wonderlustre kakav je je odličan album ali mi fali onaj mrvičak nečega da bude čista petica. Fale mi te tri stvari (ili dvije). Ali ne, nije slučaj da na Wonderlustre ima dvije -tri stvari koje bih izbacila i ubacila te tri. Da citiram samu sebe (s Crowded Housea recenzije Intriguera): Nema loše stvari na albumu, ima samo onih manje odličnih i odličnih.
 
No da ne točim suze, idemo mi pogledati što zaista i ima na novom albumu: ono što se čini najbitnije jest da se tu desio spoj one rock sirovosti koju su Skunk Anansie oduvijek imali s totalno sazrelim vokalom karizmatične Skin, vokalom koji te sada doslovce "uvuče" u sebe i ne pušta, bilo da nježno pjeva, bilo da je odlučna, divlja ili da vrišti.
 
Cass (Skunk Anansie): "Ja sam policajac i general u bendu"
Ja sam jedna od onih koji su kasno postali ljubitelji Skunk Anansie, to jest s njima mi se desila vrlo smiješna stvar (kao s još par vrhunskih bendova koji su na kraju "probili" moj ignorantski štit): oduvijek sam slušala njihove stvari ali nikad nisam slušala njihove albume i često mi nije bilo bitno "tko to nešto pjeva" da bi se sve nekako počelo slagati u godinama kada već odavno nisu bili aktivni i kada je izašao Smashes & Trashes to mi je bilo skoro pa kao da se pojavio novi bend. Zato mi je utoliko bolji Wonderlustre jer nisam imala ono nasljeđe ili fana koji ljubi tlo pod njihovim nogama ili nekdašnjeg ljubitelja koji sad čeka da ih popljuje jer su se "vjerojatno vratili radi love".
 
Ništa od toga, žalim. Wonderlustre će meni biti jedan od naj albuma godine ukoliko se ne desi još 10 ovakvih ili boljih do kraja godine od nekog drugog.
 
Generalno je album stilski jako ujednačen i ne odstupa mnogo od onog što od Skunka znate otprije dakle imaš dojam da između posljednjeg studijskog albuma i ovoga nema onih 10 godina, a istovremeno kada album preslušate jednostavno znate da to nisu reciklirane stvari nego da je to zaista novi kvalitetni materijal. 
 
Ako moram nešto izdvojiti od pjesama to su: God Loves Only You koja otvara album tako da isti čas znaš koliko je sati. Jedno od boljih otvaranja nekog albuma ove godine. 
 
My Ugly Boy nije toliko grande singl poput Because of you i Squander (da nabrojim samo zadnje) ali ima beskrajni šarm. "It Doesn't Matter" je u najboljoj maniri divlje Skin i ritam sekcije - u pjesmi u kojoj imate dojam da ih takve čujete po prvi put (moš' mislit!) toliko svježe (divlje) zvuče ... po meni možda čak i najbolja stvar na albumu... dok ne dođete do dviju vanserijskih laganica gdje Skin totalno briljira, My Love Will Fall i You Saved Me. One su poput... ma odslušajte album sami.
 
Skunk Anansie i dalje znaju napraviti vrhunske refrene i lakopamtljive pjesme. Divota da su nam se vratili. Idući album bit će petica. I bez kmečanja. Stoodsto.
 
Anastazija Vržina
Hits 799
Smashes & Trashes « Smashes & Trashes Skunk Anansie Albumi Kronologija 25Live@25 » 25Live@25

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42