A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Rujan 2023
Format Albumi
Vrsta Art Rock / Blues rock / Psychedelic rock / Progressive Rock
Dodano Petak, 01 Rujan 2023
Žanr Pop-Rock
Broj diskova 1
Edition date Rujan 2023
Država Europa
Edition details objavljeno: 1.9.2023.; producent: Simon Campbell; snimano: Supertone Records studio, Samora Correia, Portugal
Tags Starlite Campbell Band Supertone Records Simon Campbell

Review

Upravo danas, 1. rujna, Supertone Records objavljuju novi studijski album Starlite Campbell Banda "Starlite.One", koji je definitivno pokazao da su glazbenici vrlo zanimljiva bića koja nikada ne ostaju na istom, već stalno idu dalje, istražujući svoje mogućnosti glazbenog izražavanja.

Suzy Starlite i Simon Campbell, iskusni su glazbenici i skladatelji, a na kraju oni su i supružnici i partneri koji svoju ljubav prema glazbi sjedinjuju i nadograđuju. Suzy Starlite je pjevačica, ali i basistica, gitaristica i klavijaturistica. Njena skladateljska crta vrlo je izražena, a udružena sa Simonom, impresivnim gitaristom i pjevačem, skladateljem i producentom, zaista rade zanimljive stvari.

Kako ovaj novi studijski album mogu normalno svrstati među one ostale albume koji nisu blues, dapače, po meni ulazi i onu kategoriju koju nazivam "albumi za promijeniti glazbeni ugođaj". Da, priznajem, ostao sam malo iznenađen tolikom promjenom u tom glazbenom smislu.

Volim slušati nove izvođače, nove albume, nove pjesme, nove obrade i znam da to činim svaki dan. Netko bi rekao, ma to se ne može raditi svaki dan, to dovodi do zasićenja. Ne znam, osobno nemam tih problema jer to doista volim.

{youtube}SjfQB7rVCKs{/youtube}

Svaki novi album, novi izvođač, novo ime snažno djeluju na moje biće i potpuno im se prepuštam i čekam da vidim što će se dogoditi. U većini slučajeva pred mojim očima otvara se novi svijet, pred mojim bićem prolaze neke čudne vibracije, koje kao da traže, koje kao da su tu baš zbog mene. Takvo je stanje stvari i upravo takve su se emocije, refleksije pojavljivale kada sam preslušavao ovaj studijski album "Starlite.One" Starlite Campbell Banda. Iako bend nije dugog vijeka, ovo dvoje glazbenika ne gube vrijeme, već jednostavno publici nude ono što ih trenutno ispunjava pa sad "tko voli nek' izvoli". Ovaj album mogu koristiti u svojim "breakovima" kad se opuštam bez bluesa.

Već po zvuku, po strukturi pjesama i konačnom obliku i izgledu jasno je da se glazba Starlite Campbell Banda ovaj puta temelji na elektro pop funku osamdesetih, da me nekako podsjećaju na poznate bendove tog stila. Ovih 35' neće vas odbiti, dapače glazba koja se nudi će vas privući i preslušavat ćete album bez ikakvih problema. I to je doista veliki plus.

Kada sam krenuo preslušavati ovaj studijski album "Starlite.One" učinio sam to vrlo temeljito. Zašto? Album je, naime, kod mene još od početka kolovoza i samo sam čekao ovaj "street date" da sve ovo podijelim s vama koji volite i respektirate ovakav glazbeni izričaj.

U prostoriji odzvanja vrlo znakovit, direktni zvuk ovog benda, koji je svojom prilagodljivošću obuzeo već veliki dio mog glazbenog fokusa i svima nam jednostavno predočuje svoju atraktivnost i svojevrsnu snagu i u ovoj prezentacijskoj formi.

Preporuka

"Starlite.One" definitivno nije blues album, ali svojom ponudom itekako zaslužio je moje povjerenje, dobio je moju pozornost i sada smo tu gdje jesmo, sada oko nas prolazi ovih devet skladbi, od kojih su dvije minijature i na kraju sve onako umotano u paketu zvuči vrlo dobro. Starlite Campbell Band rasprodao je jesensku turneju i to nam samo govori da zanimanje za njihovu glazbenu ponudu postoji i to je dobar pokazatelj! Slobodno provjerite o čemu se radi!

A evo što stoji u press materijalima: STARLITE.ONE represents a fresh inspiration, experimenting with new styles,instruments and synthesiser soundscapes whilst lyrically rooted in the storytelling experiences of our shared humanity - from falling in love with your AI companion to the end of the universe.

Yours,

Mladen Lončar - Mike

Hits 858
The Language of Curiosity « The Language of Curiosity Starlite Campbell Band Albumi Kronologija

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

IzvještajiMortal Kombat na kućnom pragu


Rod Stewart u Ljubljani


Zagrebački kultni klub ugostio mlade nade glazbene scene


Još jedna uzbudljiva večer Vrela zvuka: Magalí Sare i Manel Fortia


Gipsy Kings ispunili zagrebačku Arenu latino zvukovima


Galerija fotografija: Foncedalle, GØK2, Host Unknown


Krankšvester tradicionalno odlični u Vintageu


Chris Botti potvrdio svoju veličinu


Valhalla MUF 2024.


Symphonika On The Rock i treći put u Lisinskom


U klubu Boogaloo održan ZMF Media dan


Camille Bertault Quintet oduševio Tvornicu


Sjajan koncert The Tiger Lilliesa u Kinu SC


Trap Takeover na jednu večer preuzeo Kutinu


Zadruga rasturila u rasprodanom Hard Placeu


Songkillers nastupili u Tvornici


Kries u Boogaloo – autohtona hipnotička etno psihodelija


Urban&4 uz gudački orkestar nastupili u Šibeniku


“Ne igraj se s vatrom, slušaj ju!”


Slavlje života i glazbe velike Janis Joplin