A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
A Seat at the Table


Bookmark

Data

Released Studeni 2016
Format Albumi
Vrsta Funk / Neo Soul / Contemporary R&B / Alternative R&B
Dodano Utorak, 24 Siječanj 2017
Žanr R&B
Length 51:43
Broj diskova 1
Edition date Studeni 2016
Država Europa
Etiketa Columbia ‎/ Saint Records / Menart
Catalog Number 88985387462
Edition details objavljeno: 27.11.2016.; izvršni producenti: Solange Knowles i Raphael Saadiq; snimano: 2013. - 21. 6. 2016. - (New Iberia, Louisiana)
Tags Columbia Menart Solange Solange Knowles Saint Records Raphael Saadiq

Review

Ovo je treći studijski album koji je izbacila Solange, ali je prvi album ove vrste, a mogli bismo reći i općenito rijetkost svoje vrste u današnje vrijeme. Glazbenica, čija je sestra mega popularna Beyonce, sa svoja prva dva albuma predstavila nam se u R'N'B vodama, a ovoga puta na svijet je donijela nešto što se jedino može opisati kao glazbeni dnevnik.

A Seat At The Table je upravo to, on je osobni dnevnik odrastanja i životnog iskustva autorice, ali i svih njenih predaka te svih Afroamerikanaca. Glazba ima funkciju podloge za ono što je ispričala svijetu i izrazila uz pomoć nje, no to ne umanjuje njezine kvalitete. Piano, slojeviti i raznovrsni vokali autorice i mnogih suradnika (Lil Wayne, The Dream, Q-Tip, Kelly Rowland…), pune i sanjive melodije, udarci bubnjeva, čembalo, sve to u maniri jazza, funka, soula, neo-soula i r'n'b-a.

Album je koncipiran kao 12 pjesama između kojih se nalazi 9 međuigara u kojima možemo čuti i priče njene majke Tine i oca Mathewa o iskustvima koja su proživjeli kao Afroamerikanci. Čitav album, zapravo, je harmonična priča o crnačkoj povijesti, priča o ženama i njihovoj ulozi, potlačenosti u društvu. Potaknut je i nedavnim događajima u SAD-u gdje smo svjedočili policijskoj brutalnosti i ubijanju i premlaćivanju crnaca.

Solange je čitavu ovu priču opjevala toliko spokojnim, a opet snažnim glasom koji varira od sanjivog sve do zaigranog. U njenoj pjesmi osjeća se svaka emocija koju je željela izraziti; ljutnja u pjesmi Mad, čežnja u pjesmi Weary, ponos u Don't Touch My Hair, izdizanje iznad svih muka kroz F.U.B.U. Spomenuta Don't Touch My Hair najbolje opisuje odnos prema ženama i njihov stav koji uzvraćaju dok F.U.B.U. objašnjava svima koliko tko vrijedi i koliko je ponosan na ono što je stvorio bez obzira na to kako se drugi prema njima odnose - „For Us By Us“. Zanimljivo je i to da u međuigrama glazbena pozadina na momente djeluje toliko zaigrano i veselo, kao da želi ironijom pokazati da odbija biti potisnuta, odbija nakon svega biti na dnu i prenosi pozitivu i lakoću na ružne priče koje recitiraju njeni govornici.

Ovaj bismo album mogli svrstati uz bok Lemonade, ANTI i Joanne kao još jedan u nizu kojim Solange pokušava pronaći svoj pravi glas i svoje glazbeno ja kroz nježan zvuk koji prenosi jako snažnu poruku.

Karla Dobranić

Hits 1648
Sol-Angel and the Hadley St. Dreams « Sol-Angel and the Hadley St. Dreams Solange Albumi Kronologija

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima