facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
The Thrill of It All

Bookmark

Data

Released Studeni 2017
Format Albumi
Vrsta Pop / Adult Contemporary
Dodano Srijeda, 28 Ožujak 2018
Žanr Pop
Length 35:38
Broj diskova 1
Edition date Studeni 2017
Država Velika Britanija
Etiketa Capitol
Edition details Datum objave: 3. studenoga 2017.
Tags Capitol Sam Smith

Review

Teško je povjerovati da je prije samo nekoliko godina Sam Smith bio barmen i čistio toalete u londonskim pubovima. Njegove soul pjesme o ljubavi i samoći pretvorile su ga u superzvijezdu koja osvaja Grammyje. Unatoč tome, on je i dalje prizemljen i kaže kako još uvijek pokušava ''skužiti stvari''. ''Napisao sam 130 pjesama, no neke su bile toliko depresivne da sam i sam postao još depresivniji'', našalio se kada je govorio o procesu pisanja pjesama za svoj novi album ''The Thrill of It All'', objavljen u studenome prošle godine. Kao i njegov prethodni album, ''The Thrill of It All'' izrazito je osoban. On je dio Smithove rehabilitacije nakon još jedne propale ljubavne veze. Osvojivši Grammyje za svoj prvi album ''In the Lonely Hour'', Smith se zahvalio liku koji mu je slomio srce jer je zbog toga napisao svoje najbolje pjesme.

Upravo je taj stav presudan i na novom albumu. On se ne boji izreći svoje najdublje osjećaje jer otkrivajući svoje najveće strahove, on ih time upravo umanjuje. ''Uvijek se trudim biti najbolja verzija sebe, no naravno, uvijek postoji ta neka borba'', izjavljuje. Najavna ''Too Good At Goodbyes'' jedna je od rijetkih pjesma koja ne govori o bivšima već o njemu samome u jednom turbulentnom odnosu te je u vrlo kratkom roku poharala vrhove svih top lista. ''Pray'' je drugi singl koji kombinira snažne utjecaje gospela sa hip hop beatom, zahvaljujući Timbalandu koji je producirao pjesmu zajedno sa Jimmyjem Napesom. Smith je za Billboard izjavio kako je napisao pjesmu zahvaljujući vremenu provedenom u Iraku gdje je djelovao preko humanitarne organizacije War Child. ''Proveo sam pet dana u Mosulu i vratio se pun stida što sam znao tako malo o svijetu i životima drugih ljudi… želio sam pisati o tome što se događa u ostatku svijeta i da to nije uvijek lijepo.''

Dok se u pjesmi ''Him'' obraća ocu koji osuđuje njegovu ljubav prema muškarcu i iznosi snažne stihove ''Don't you try and tell me that God doesn't care for us'', u pjesmi ''Pray'' vapi za božanskom intervencijom jer ovaj ludi svijet ljudi očito ne žele spašavati. ''Say It First'' jedina je sretna ljubavna pjesma koju je Smith napisao, a aktualni singl ''One Last Song'' oda je njegovoj bivšoj ljubavi kojoj je posvetio svoj prvi album. ''Počeo mi se ponovno vraćati u glavu i to mi se uopće nije svidjelo. Bio sam u Nashvilleu kad sam je napisao i sjećam se da sam bio zaista ljut tog jutra pa se nadam da se to i osjeća u pjesmi.'' Svoje balade gradi oko žalosnih glasovirskih melodija i dionica gospel zbora. Ima puno više brass i gudačkih aranžmana pa je Smith izjavio u jednom intervju za BBC kako su mu se snovi konačno ostvarili. Cijeli album ima lijepi soulish beat koji se proteže iz pjesme u pjesmu i to je zapravo ono što ga čini toliko drugačijim od prvijenca. Okosnica albuma je pjesma ''Burning'', jedna od četiri koje govore o Smithovim osobnim iskustvima. Sve su ostale pjesme inspirirane iskustvima njegovih prijatelja i obitelji. Smith koristi vatru kao simbol svoje boli i emocionalne patnje uz jednostavan piano aranžman koji ističe njegov rezervirani vokal. U pjesmi ''No Peace'' ostvario je suradnju s pjevačicom Yebbom (naopako Abbey) nakon što je ostao zapanjen njenom snimkom na Youtubeu.

Svojim sjajnim falsetom Sam Smith pjeva o osjećajima koji su svima razumljivi i upravo zahvaljujući usamljenosti i slomljenom srcu postao je jednim od najpopularnijih umjetnika u svijetu. Priznao je kako mu mnogi zamjeraju što ne želi biti glasnogovornik homoseksualaca, no on govori u svoje ime i, kako je sam objasnio, želi govoriti u svačije ime, a ne se opredijeliti za samo jednu skupinu.

Gledajući njegov nastup s ovogodišnjih Britsa nisam mogla ne pomisliti kako je George Michael konačno dobio dostojnog glazbenog nasljednika. ''The Thrill of It All'' album je gay umjetnika koji je pronašao univerzalnu publiku po vlastitim uvjetima.

Ivana Lulić

Hits 1629
In The Lonely Hour « In The Lonely Hour Sam Smith Albumi Kronologija

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma