facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Svi 2019
Format Albumi
Vrsta Pop rock
Dodano Utorak, 11 Lipanj 2019
Žanr Pop-Rock
Length 1:00:54
Broj diskova 1
Edition date Svi 2019
Država Velika Britanija
Etiketa A&M
Tags Sting

Review

Njega ne treba posebno predstavljati. Siguran sam da je njegov žalac premazan vrijednim i rijetkim glazbenim nektarom ostavio trajne posljedice, naravno one ugodne. Makar onima koji se razumiju u kvalitetnu glazbu.

„My Songs“, Stingov najnoviji, 14. po redu studijski album, ne donosi novi  materijal, remix je to njegovih najvećih uspješnica s matičnim bendom The Police, kao i iz solo karijere obučenih kako sam autor kaže, u drugačije ruho. U Stingove aranžerske i producentske sposobnosti imao sam se prilike uvjeriti na koncertu u Bečkoj Stadhalle kada je istu pozornicu dijelio s još jednom glazbenom veličinom, polovicom jedinstvenog akustičnog dueta, imenom Paul Simon. Bend od nekih 18-ak glazbenika Stingove je maestralne aranžmane odsvirao nadahnuto i neponovljivo, učinivši njegove i Paulove glazbene storije zapravo nekim novim pjesmama.

Dakle, s jedne strane provjereni aranžer, a onda pročitah da produkciju potpisuju Martin Kierszenbaum (radio s Lady Gagom, Robyn) i Dave Aude (radio s Brunom Marsom i Selenom Gomez)????

Na osnovu ove dvije premise s lakoćom bi se mogao izvesti zaključak da bi krajnji rezultat remiksa mogao biti još jedan MTV uradak. Pa je li to bilo tako?

Prvo pitanje koje se nameće: koja je svrha ovakvih projekata?

Za one koji se tek upoznaju s glazbenim bukvarom Gordona Matthewa Thomasa Sumnera, ili za one koji iz praktičnih ili financijskih razloga žele imati njegovu retrospektivu na jednom mjestu, bolje prilike od ove nema. I to je sve, naime nakon pomnog preslušavanja debela sjena sumnje nadvila se nad ovom idejom. Nema očekivanih nijansi koje bi se trebale razlikovati od originala, naprotiv sve je previše sterilno, bezidejno. Tako je „Demolition Man“ izgubio od svoje mračne atmosfere; „Fields Of Gold“ je malo ljenija i izgubila je svoj raskošni aranžman; „Every Breath You Take“ i „Can't Stand Losing You“ zvuče u dlaku poput originala; „Message In A Bottle“ je možda trebala zvučati puno žešće; „Fragile nam donosi copypaste vokala iz originala; “„Desert Rose“ ima pomalo kompjuterizirane bubnjeve i poneku elektronsku smicalicu; „If You Love Somebody“ posjeduje male doze funka i disca??

Nažalost, imam dojam da je svrha ovog CD-a samo kolekcioniranje zelene boje američkih novčanica, čiji će se saldo dobrano podebljati turnejom na kojoj će se prezentirati ovaj pregled najboljeg od najboljeg.

Ocjenjivanje nečijeg rada uglavnom je stvar osobne perspektive koja je u ovom slučaju rezultirala mojim blagim razočarenjem, ili još gore potpunom indiferentizmom.

Đorđe Škarica

Hits 873
44/876 « 44/876 Sting Albumi Kronologija

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma