facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Listopad 2010
Format Albumi
Vrsta Pop / Rock
Dodano Nedjelja, 03 Travanj 2011
Žanr Rock
Length 1:12:21
Broj diskova 1
Edition date 2010
Država Velika Britanija
Etiketa Deutsche Grammophon
Tags

Review

Snimku dijela turneje Symhonicity Sting je odlučio 'pretočiti' i u CD te je live albumom dočarao ideju samog sviranja s orkestrom i njegovim čarima. Album Live In Berlin uglavnom je najbolje od najboljeg Stingove karijere izvedeno u 'par' minuta. Dočarao je i čitavu atmosferu koncerta te turneje s Royal Philharmonic Concert Orchestrom.
 
Snimku koja je uhu ugodna otvara izvrsna verzija pjesme If I Ever Lose My Faith In You. Sami početak otvara novo iskustvo i drugačiju verziju glazbene legende. 'Koncert u malom' nastavlja se pjesmom Englishman In New York. Na albumu je zaredao kvalitetnu kompilaciju pjesama kao što su Fields Of Gold, Why Should I Cry For You, Shape Of My Heart te Mad About You. Orkestar cijelom albumu daje poseban ugođaj, a izbor pjesama je i više nego izvrstan. 
 
Sting je samom turnejom i ovim albumom svijetu dokazao kako je jedan i jedini te kako njegove glazbene mogućnosti svakako prelaze sva očekivanja i uživo i u studijskoj varijanti. Ležerno odrađeni album pokazuje i koliko je zapravo glazbenik usredotočen na sami izričaj te njegove ideje o novim glazbenim projektima. Frontmen legendarne grupe Police okrunio je albumom Symhonycities te aktualnom turnejom, u sklopu koje je posjetio i zagrebačku Arenu.
 
Kvaliteta samih pjesama je i u tome što je Sting prije svega rock glazbenik, a u pozadini može imati ili bend ili cijeli orkestar što ne mijenja cijeli doživljaj. Album je zaključio pjesmama Desert Rose i Fragile, svakako jednima od svojih većih hitova. Zanimljivo isplaniran, album je live verzija odlično iskombinirane suradnje jednog od najboljih glazbenika i velikog orkestra. Ne stavlja u pozadinu ni Stinga ni sami orkestar, a sve u svemu, cijeli album potiče 'pozitivne vibracije' i ni u kojemm trenutku nije 'naporan', kako to znaju biti neki od pokušaja live albuma 'starijih' glazbenika.
 
Đurđica Sarjanović
Hits 735
Symphonicities « Symphonicities Sting Albumi Kronologija The Last Ship » The Last Ship

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42