facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Kolovoz 2010
Format Albumi
Vrsta Rock / Indie / Art Rock / Indie pop
Dodano Utorak, 19 Travanj 2011
Žanr Indie
Length 59:15
Broj diskova 1
Edition date 2010
Država USA
Etiketa Asthmatic Kitty
Tags Sufjan Stevens

Review

Svojim biblijskim motivima i napuštenim projektom soundtracka za svih pedeset američkih država oplemenjenim nježnim glasom i folk minimalizmom, Sufjan Stevens je postao brand: čest gost iPoda i pozerskih rasprava, rado slušan u razdobljima produhovljivanja i meditacije, eklatantan primjer osobenjaka – indie ikona. No ne može nam zato podvaliti baš svašta.
 
Ovaj EP je EP isključivo zbog broja pjesama, ne zbog duljine. Ovih osam pjesama naime traje velikih sat vremena, negdje desetak minuta više od prosječnog longplej albuma. U čemu je stvar? U trima pjesmama koje traju osam, jedanaest i sedamnaest minuta. Predugo i premučno za slušanje. Epska duljina ovdje nije garancija kvalitete nego artističkog izdrkavanja koje si je Sufjan Stevens dozvolio isključivo zato što on to može.
 
Kako drugačije objasniti završnu Djohariah? Posveta sestri neobičnog imena je ispočetka 10-minutno jašenje na električnoj gitari pa tek onda pjesma koju nakon tolikog izazivanja sluha na okršaj više ni ne želite čuti. Isto tako, jako lijepu glazbenu ideju All Delighted People Stevens je svjesno upropastio 11-minutnim rastezanjem kroz korištenje sveg što se u studio moglo nagurati: od omanjeg zbora do distorziranih gudača. Nešto slušnija je classic rock verzija iste pjesme, ali i ta se bendžo avantura previše razvukla na osam minuta.
 
Ostatak EP-a su kraće, no dosadnije kontemplacije o apokalipsi uz ljubavna stršanja koja ispadaju iz cjeline no spašavaju stvar (Enchating Ghost). Upravo spomenuta pjesma i Arnika podsjećaju na vremena kad je glazbu stvarao Stevensov talent, a ne Stevensov ego.
 
Daleko najslabiji trenutak Stevensove karijere je pobjeda samopouzdanja nad glazbom. No, Sufjan je toliko daleko dogurao da publici može podvaliti bilo što. Ne dajte se zavarati minutažama, odbijte ovaj poklon.
Hits 678
Sufjan Stevens Albumi Kronologija The Age of Adz » The Age of Adz

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42