facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Ovo je buka koja mi se sviđa


Bookmark

Data

Released Listopad 2008
Format Albumi
Vrsta Rock
Dodano Petak, 07 Listopad 2011
Žanr Rock
Broj diskova 1
Edition date 2008
Država Hrvatska
Etiketa Dallas Records
Tags

Review

 

Ne volim kada mi netko nameće mišljenje, pogotovo ako nije argumentirano. Bilo da je to mišljenje moje kraljice majke, frendova, kolega pa sve do reklama i marketinga. Npr. zašto bi baš Melem bio najbolji prijatelj moje obitelji?
Što se glazbe tiče stvar je ista. Kad sam primila ovaj album u ruke i pročitala naslov na glas: Ovo je buka koja mi se sviđa!, refleksno sam odmahnula rukom i rekla: "E pa ne sviđa mi se!" No dobro, nakon par minuta, moj dobar prijatelj Winamp me nagovorio da albumu pružim šansu.
 
Za početak nekoliko rečenica o bendu. Stage je bend iz Slavonije, točnije Slavonskog Broda. Djeluju od 1996., no uglavnom im se mijenja postava, pogotovo bubnjari. 1997. snimaju svoj prvi demo album, a drugi dvije godine kasnije. U ovoj postavi sviraju od 2004. Do sad su svirali na tri UFO festivala, bili predgrupa Hladnom Pivu, Vatri, Pipsima, TBF-u, Edi Maajci i još nekolicini estradnih lica iz istih/sličnih glazbenih voda. 
Članovi benda su Tufo kao frontman, Matija i Ivor kao gitaristi Jingy na basu i čovjek od ritma Sinky. 
 
A sad malo i o albumu. Album je izdan u listopadu 2008. godine za Dallas Records. 
Ovo je buka koja mi se sviđa sadrži 10 autorskih pjesama, redom snažnih i energičnih rock izjava socijalno - političke tematike mladih, no da se naletjeti i na ljubavnu tematiku.
Prvi singl koji su izdali je pjesma Ponekad, a nakon toga radijski hit Zanimljiva djevojka koja malo odskače od ostatka albuma jer je puno laganijeg ritma, možda i malo lirički prazna, ali dovoljno dobra da uđe u uho.
 
Žestoka i pomalo buntovna pjesma Otpor dokazuje zašto dečki smatraju svoju glazbu bukom, ali onom dobrom. Dosta pjesma na albumu možda zvuči pomalo slično, no mislim da će se s vremenom i to popraviti ako uzmemo u obzir da im je ovo prvi album.
 
Album je više - manje prosječan, no za pjesme poput Ponekad i Korak bi se moglo reći da su potencijalni hitovi.
Stage jako podsjećaju na Vatru ili/i Laufer (npr. pjesma Dim) u najboljim danima, no mislim da bi mogli preživjeti na našoj "velikoj" rock sceni ako se malo "pronađu". Inače, dečki kao svoje uzore navode EKV i samu Vatru.
Treba napomenuti da produkciju albuma potpisuje Dejan Orešković – Klokan koji je poznat po suradnji s E.N.I., Meritas, Massimom, Jelenom Radan, Divljim jagodama itd.
 
Pošto je ovo album prvijenac, mogu reći da sam zadovoljna - 40 minuta ugodno slušljivog žešćeg roka koji dosta varira između prosječnih pjesama do, nazovimo ih tako, potencijalnih hitova.
 
Za kraj mogu reći da me ova buka nije oduševila, no nije me ni previše razočarala. Od danas ću češće početi slušati svog prijatelja Winampa što se savjeta tiče, a on će mi barem još koji dan svirati Zanimljivu djevojku ili Ponekad.
 
Petra Zengal
Hits 854

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma