facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Ed Sullivan's Show

Bookmark

Data

Released 2007
Format Video
Vrsta Pop / Rock / Pop rock
Dodano Srijeda, 12 Listopad 2011
Žanr Rock
Broj diskova 3
Edition date 2007
Država SAD
Etiketa Eagle
Tags

Review

Tri DVDa iz edicije poznatog glumca i televizijskog voditelja, čovjeka koji je učinio zaista mnogo za afirmaciju gotovo svih glazbenika moderne glazbene scene. Da, pred Vama su tri DVDa iz edicije Ed Sullivan"s Rock "n" Roll Classics i to : Love Songs, Legends of Soul i Legends of Rock iste je distribuirala Eagle Vision. A evo o čemu se radi...

Ed Sullivan glumac i televizijski voditelj, koji je čitav niz godina imao svoj TV Show u kojem je predstavljao američkoj naciji tada mlade, ali vrlo popularne glazbenike i bandove , ne propuštajući pri tome izigravati "velikog meštra". Osobno nikada mi se nije sviđao njegov pristup; Ed Sullivan nikada nije skrivao svoj omalovažavajući i začuđeni odnos ( pa kako Vam se to može sviđati ?), no takvo je bilo vrijeme a na kraju krajeva važno je bilo nastupati na TV - u da vas vidi i čuje što više ljudi. Da, prisutna je tu standardna vriska kada se pojave the Beatles ili pak Elvis (kojeg su snimali samo do pola torza, da se ne vidi kako njiše bokovima), smiješno, zar ne? Danas gledajući sa ove vremenske distance sve to djeluje toliko naivno i bezazleno da je to naprosto smiješno. No, tada bile su to prave revolucionarne emisije i sa te strane Ed Sullivanu mora se odati priznanje. On je svojom emisijom učinio zaista puno na promociji gotovo svih poznatih glazbenika r "n" r-la, r & b, soula, funkyja, bluza i općenito rocka.

Tijekom 60-tih godina svojom emisijom Ed Sullivan Show bio je pravo mjesto za pokazivanje da li je neki glazbenik ili band uspio, poziv u ovu emisiju značio bi konačnu potvrdu uspješnosti i slave glazbenika.

S druge pak strane žalosno je što to ovaj voditelj nije percipirao na za mene osobno, pravilan način... u njegovom nastupu, koliko se god on trudio sakriti zamjećujem i to me strašno smeta ... taj njegov omalovažavajući i totalno minoran pristup cijeloj plejadi izvrsnih glazbenika. Interesantno je kako se baš prema svakome odnosi na taj način, po meni osobno, to bitno umanjuje sav doprinos, koji je svakako neosporan.

Svojim emisijama pisao je povijest moderne glazbe to je neosporno i dok su drugi bili protiv r "n" r-la i nastojali ga satrti, Ed Sullivan nedjeljom navečer popularizirao je glazbu, koja je definitivno tražila svoje mjesto pod suncem.

Ova tri DVDa savršeni su za sve one koji su spremni učiti povijest moderne glazbe, oni na kronološki način prikazuju, što su ti velikani značili i još uvijek znače u svijetu moderne glazbe uopće. Izuzetno je važno da se vidi i osjeća ta važnost i značaj, kao i cjelokupni doprinos svih tih glazbenika u stvaranju povijesti rock glazbe.

Ed Sullivan (28.09.1902 – 13.10.1974) karijeru je započeo kao kolumnist u novinama, bavio se glumom a da bi potom dobio posao voditelja u mreži CBS. Svojom emisijom Ed Sullivan Show, koju je vodio tijekom 50-tih, 60-tih i 70-tih obilježio je pojam glazbenog novinarstva i televizijske prezentacije i promocije poznatih glazbenika, posebno su to usvojile specijalizirane glazbene emisije poput britanske Top of The Pops ali i nekada kod nas vrlo popularne televizijske emisije Zdravo mladi. Eto, to su samo neke od refleksija koje je imala legendarna glazbena emisija Ed Sullivan Show.

I na kraju da i nije ništa učinio za gotovo tri generacije fanova rock glazbe Ed Sullivan ostati će zapamćen po pet besmrtnih riječi: "Here they are — THE BEATLES!"

PREPORUKA:


Ako se možda netko zapita zašto nisam opisao DVD onda ću samo napisati da njihov sadržaj doslovno opisuje o čemu se radi i što nam to donosi i nudi svaki od DVDa. Ovu ediciju preporučam prvenstveno onima koji se tek ufuravaju u rock glazbu, ovo morate pogledati kako bi znali gdje je ishodište povijesti moderne glazbe.

Mojoj i starijoj generaciji preporučio bih ovu ediciju iz čisto emotivnih razloga, jer svaki od nas želi to imati na jednom mjestu, a ne po raznim video kazetama i tome slično. Stoga, apsolutno preporučam ovu ediciju uvrstiti u kolekciju !!! A o čemu je riječ ubrzo ćete saznati ako pročitate sadržaj sva tri DVDa.

Mladen Lončar - Mike

Hits 789
Jazz Gala « Jazz Gala Razni izvođači Video Kronologija The U.S. vs John Lennon » The U.S. vs John Lennon

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42