facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Lipanj 2007
Format Albumi
Vrsta Pop / R&B
Dodano Srijeda, 02 Veljača 2011
Žanr Pop
Edition date Lipanj 2007
Država SAD
Etiketa Def Jam
Edition details Producenti: The Carter Administration, Carl Sturken and Evan Rogers, Hannon Lane, Ne-Yo, Neo Da Matrix, J. R. Rotem, Christopher "Tricky" Stewart, Stargate, Shea Taylor, Timbaland; Datum izdanja: 5. lipanj 2007
Tags

Review

Mlada R&B pjevačica Rihanna svjetsku je popularnost stekla prvim singlom Pon de Replay, a zapanjujuće je da je u samo 3 godine bavljenja glazbenom karijerom izdala 3 studijska albuma. Najnoviji, Good Girl Gone Bad standardni je R&B proizvod, u kojem Rihanna još jednom žanrovski miješa R&B, pop, reggae i dance, a koji će joj poslužiti i za prvu samostalnu svjetsku turneju.

Međutim, ona ima stila, tako da album nije nimalo dosadan, iako se sluša kao i njezini prijašnji uradci. Uvodna pjesma Umbrella na najboljem je putu da ponovi uspjeh Pon de Replaya, ali ne u originalnom već remixiranom izdanju. Nakon poletne Push Up On Me, još jedan vrhunac albuma predstavljen je pjesmom Don"t Stop The Music, stvorenom za plesne podije. Ritam se nastavlja i u Breakin" Dishes i Shut Up And Drive (koja je i druga singlica sa albuma), a nakon toga Rihanna se okreće laganijim pjesmama u kojima je očit utjecaj popa .

Rihanna

Hate That I Love You i Say It zvuče kao da su pisane za Mariah Carey, a najzanimljivija pjesma na ostatku albuma je definitivno Rehab, koja dojmljivom glazbom i tekstom iskače od ostatka albuma, a na kojoj se kao prateći vokal našao i Justin Timberlake.

Kao i na ranijim albumima, poznati rapperi su surađivali sa Rihannom na pojedinim pjesmama, a na ovom su to Jay-Z u Umbrella i Ne-Yo u Hate That I Love You.

Good Girl Gone Bad još jednom potvrđuje Rihannu kao R&B zvijezdu, ali stilski ne nudi ništa novog od njenih prijašnjih albuma, iako sama pjevačica tvrdi drugačije.
 
Goran Hatala
Hits 701
A Girl Like Me « A Girl Like Me Rihanna Albumi Kronologija Rated R » Rated R

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42