facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Travanj 2006
Format Albumi
Vrsta Pop / R&B / Reggae / Dance
Dodano Utorak, 29 Ožujak 2011
Žanr Pop
Length 46:16
Broj diskova 1
Edition date Travanj 2006
Država SAD
Etiketa Def Jam / Aqurius Records
Edition details Producenti: The Carter Administration, Carl Sturken i Evan Rogers, Poke & Tone, Stargate, J. R. Rotem, The Conglomerate, Mike City.
Tags

Review

Jedva punoljetna Robyn Rihanna Fenty sa Barbadosa a već ima dva albuma za sobom, novaca ko` blata i legiju mužjaka koji bi joj pregledali glasnice nečim posve drugim.

Priča o uspjehu je tradicionalno američka mada joj mjesto radnje nije Sjeverna već Središnja Amerika.

Glazbeni producent Evan Rogers ljetovao je Godine Gospodnje 2004. ili 2005. na Barbadosu i čuo mladu (i to doslovno) Rihannu kako milozvučno poji. U njemu se rađa iskonska želja da se pomogne Bližnjem Svom™ te pomaže Rihanni da snimi demo koji se onda šalje brojnim izdavačkim kućama. Tako demo stiže i do glavne glave Def Jam Records – Jay – Zja koji ju potpisuje na licu mjesta. Tako nastaje Music of the Sun kojeg nosi megahit Pon de Replay gdje sisate i guzate žene plešu dok Rihanna poziva DJ-a da pusti nešto dobro. Nota bene, Rihanna je prvi album djelomično sama napisala a prodalo se dva milijuna primjeraka dok je u Kanadi album postao trostruko platinast.

Drugi dugosvirajući uradak, pod naslovom A Girl Like Me opet nosi hit singl pod nazivom SOS (rescue me), zatim tu je i Unfaithful, tužna balada o nevjeri kao što i samo ime kaže. Mislim da ne postoji nitko sa područja Kariba koji je nešto izdao za američko tržište a da mu ne gostuje Sean Paul pa tako niti ovdje to nije izuzetak – Sean baca svoje dancehall rime na stvari Break it Off.

Zapravo, ovo je pravi ljetni album koji će se isto tako lako zaboraviti kada dođu dani hladniji od 20 stupnjeva. Do tada treba jednostavno preživjeti.

 
Antonio Hadrović
Hits 783
Rihanna Albumi Kronologija Good Girl Gone Bad » Good Girl Gone Bad

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42