facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
The Great Escape Of Leslie Magnafuzz

Bookmark

Data

Released Listopad 2011
Format Albumi
Vrsta Blues rock / Garage rock / Alternative/Indie Rock
Dodano Utorak, 25 Listopad 2011
Žanr Rock
Length 50:26
Broj diskova 1
Edition date Listopad 2011
Država SAD
Etiketa Alive Records
Catalog Number ALIVE 0126-1
Edition details Datum objave: 17.10.2011. Produkcija: Parker Griggs. Snimano: Prairie Sun Recording Studios, Cotati, California
Tags

Review

The Great Escape of Leslie Magnafuzz naziv je trećeg albuma benda Radio Moscow, psychedelic garage blues rock trojka dolazi iz SAD-a, država Iowa.

Debitantski album Radio Moscow izdali su 2007 godine, bitnu stavku u čitavoj priči oko prvog albuma odigrao je Dan Auerbach iz Black Keysa koji je ostao fasciniran live nastupom benda te je na koncu i producirao debitantski album.

Dvije godine kasnije, 2009. godine, bend izdaje svoj drugi album Brain cycles, koji nastavlja trend bučnog garage blues rocka kraja 60-ih i početka 70-ih godina prošlog stoljeća. Tempom svake dvije godine novi album došli smo do 2011. godine i albuma The Great Escape of Leslie Magnafuzz, "fuzz" u naslovu albuma daje naslutiti kako dečki uz psihodeliju, blues i rock, kombiniraju i fuzzy stoner zvuk distorziranim bas dionicama u čijoj pozadini traje konstantni guitar jam Parkera Griggsa koji je glavni kreativni motor benda.

Uz Griggsa, trojku čine Zach Anderson na basu i Cory Berry na bubnjevima, zanimljivo je kako Berry bubnjeve svira samo na live nastupima, dok u studiju Griggs sam obavlja taj dio ne prepuštajući ništa slučaju.

Kao i prethodna dva albuma, The Great Escape of Leslie Magnafuzz zvuči poput povratka u zlatno doba rock trojaca prije nekih četrdesetak godina, unatoč tome što se u zvuku Radio Moscowa čuje The Cream, Jimi Hendrix Expirience, Blue Cheer, ovaj bend ima "ono nešto" što je potrebno kako bi se izbjeglo puko ponavljanje već viđenog. Sve što Radio Moscow može, Wolfmother ne može i upada u zamku copy/paste muzičke radinosti.

The Great Escape of Leslie Magnafuzz je psihodelična "jam" bomba u trajanju od pedesetak minuta sa svojih 12 naslova, Parker Griggs, osim neprikosnovenog gitarističkog umijeća ima i odličan vokal koji na trenutke podsjeća na Jacka Whitea, whammy pedala je konstantno u pogonu, a prljavi "hendrixovski" zvuk izvire iz svakog tona od početne Little eyes preko instrumentala Densaflorativa do završne Open your eyes, uz meni najdražu blues bombu Deep down below.

Mudrovati se može do beskonačnosti, ali tome ovdje nema mjesta, ukoliko volite Cream, Hendrixa, Blue Cheer, Allman brotherse, Jeff Becka, Grand funk railroad itd....  Radio Moscow je bend koji vas neće razočarati, nego baš naprotiv natjerati će vas da kupite ili obrišete prašinu sa zaboravljenih gramofonskih uređaja, kupite njihovu ploču i uronite u svijet psihodelije, bluesa i rocka, u svijet i vrijeme gdje su glazbenici palili gitare, lomili prste, svirali istu pjesmu svaki put na različiti način jer je improvizacija ovisila o trenutnom raspoloženju. Jednostavno živjeli su da sviraju, a nisu svirali da bi živjeli.

Pružite priliku Radio Moscowu, neće vas razočarati! U Hrvatskoj su svirali nakon izlaska Brain cycles albuma, nastupili su u KSET-u kao relativno nepoznati bend, vjerujem da će se za slijedeću njihov nastup tražiti karta više, jer ovaj bend zaslužuje pozornost.

Mihael Pinter

Hits 1428

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma