facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
B3 EP


Bookmark

Data

Released Listopad 2012
Format EP
Vrsta / Punk pop / Alternative/Indie Rock
Dodano Utorak, 01 Ožujak 2016
Žanr Rock
Length 23:56
Broj diskova 1
Edition date Listopad 2012
Država UK & Europa
Etiketa Vertigo
Catalog Number 06025 3715847 8
Edition details objavljeno: 12.10.2012.; produkcija: Adam Noble (1), David Bottrill (3 i 5) i Placebo (2 i 4); snimano: Strongroom, RAK Studios i Metalworks Studios
Tags Placebo Adam Noble David Bottrill Vertigo

Review

Nakon odlaska Stevea Hewitta iz originalne postave Placeba bend je izgubio i posljednji kredibilitet kod onih najvjernijih fanova. Žalosti je doprinijelo i izdanje s novim bubnjarom, Battle for the Sun iz dvije i devete. Činjenica da je te godine upravo taj album pomeo top liste u deset zemalja i pokupio MTV nagradu samo dodatno oslikava trenutno usmjerenje benda i profilira publiku koja im je sad naklonjena. Bend koji je prestao biti istinski relevantan još na početku prošlog desetljeća i čije je svako izdanje nakon Black Market Musica samo tužno mrcvarenje onoga što su nekad predstavljali, koji i dalje odrađuje headlinerske nastupe po svim velikim festivalima i revno svako toliko izbacuje nešto novog materijala, djeluje kao da se za svoja očajnička komercijaliziranja vlastitog zvuka drži kao za tanku slamku spasa u oluji gušeće neinspiracije.

U tom znaku funkcionira i najnovije izdanje od pet pjesama naslovljeno B3. Ideju promjene i drukčijosti valjda bi trebala donjeti Molkova trenutna preokupacija socijalno-političkim stanjem na koje se referira u čak tri pjesme. Tako u Time is Money pjeva «But love, love is money, bastard, so like Jesus, Jesus, Jesus, give it all away», a u I.K.W.Y.L «Been in bed with the government, with you it's take, take, and no give». U The Extra se pak osjeća suvišno u ovom hladnom manipulatorskom nedemokratičnom svijetu pa poziva: «Let’s fight until the end of days, let’s destroy and let’s devastate». Na to koliko ta prenaglašena ekstrovercija funkcionira s tim ekspresivno emotivnim vokalom onog Nancy boya i teenage angst tonalitetom koji je definirao Placebo zvuk (i ime) ne treba trošiti riječi. Pjesme su aranžirane tako da budu stadionski himnične i nabrijano žestoke u afektiranoj i iritirajuće agresivnoj progresivi pa vuku prije na recentniji Muse ili čak tinejdžerski goth poput HIM ili novijih Lacuna Coil (recimo naslovna B3 sa svojim refrenom i stihovima poput «Now I vein in the scene of sunsets and the rain washes clean my mind...»). Inače EP je tease za dugosvirajući album kojeg izbacuju sljedeće godine. Ukratko, ako zaista volite mladi Placebo, zaobići u širokom luku.

Danijela Kovačec

Hits 771

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42