facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Listopad 2006
Format Albumi
Vrsta Synthpop
Dodano Četvrtak, 25 Travanj 2019
Žanr Pop
Length 1:26:54
Broj diskova 2
Edition date Listopad 2006
Država Europa
Etiketa Parlophone
Catalog Number 00946 379489 2 7
Edition details objavljeno: 23.10.2006.; producent: Trevor Horn; snimano: 8.5.2006. - Mermaid Theatre za Radio 2 uz BBC Concert Orchestra
Tags Parlophone Pet Shop Boys Trevor Horn

Review

Nakon uspješnog posljednjeg albuma Fundamental , Pet Shop Boys su 8. svibnja održali koncert uz pratnju BBC Concert Orchestra u Maidman Theatru u Londonu. To ne bi bilo ništa neobično da live nastup nije zabilježen na dvostrukom CD-u Concrete, prvom live albumu u njihovih 26 godina karijere.

I dok je za Pet shop Boys prošlo desetljeće obilježeno popom, ovo je definitivno obilježeno artom, čemu svjedoči i Concrete.

Većinu pjesama s tog albuma najlakše je opisati kao čudnovat spoj ranijih albuma Introspective i Fundamental uz dodatke glazbe koju su radili za musical Closer To Heaven i soundtrack filma Battleship Potemkin. Od ostalih pjesama, prisutni su jedino You Only Tell Me You Love Me When You"re Drunk s albuma Nightlife i Dreaming Of The Queen s albuma Very.

Izostanak većih hitova možda će razočarati neke fanove, no bez obzira na to, "Concrete" nimalo ne gubi na vrijednosti. Uvodna i dobro znana Left To My Own Devices izvedena je u istom aranžmanu kao i na albumu "Introspective", a Rent kao i na Performance turneji.

Pet Shop Boys su na koncertu ugostili troje izvođača: Rufus Wainwright je izveo Casanova In Hell, Frances Barber Friendly Fire, pjesmu koju pjeva i u mjuziklu "Closer To Heaven", a Robbie Williams je izveo Jealousy, prvu pjesmu koju su Pet Shop Boys napisali.

Među najboljim izvedbama ističu se The Sodom And Gomorrah Show i It"s a Sin, jedan od njihovih najboljih i prvih hitova.

"Concrete" nije spektakularna produkcija kao primjerice "Performance", live nastup iz 1990. koji se i dan-danas smatra jednim od najboljih koncerata u njihovoj karijeri, već mala, nepretenciozna atrakcija koja se u većini pjesama oslanja na orkestralnu izvedbu.

Goran Hatala

Hits 392
Fundamental « Fundamental Pet Shop Boys Albumi Kronologija Yes » Yes

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma