facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Ožujak 2011
Format Albumi
Vrsta Soundtrack
Dodano Četvrtak, 22 Rujan 2011
Žanr Soundtrack
Length 1:23:33
Broj diskova 2
Edition date 2011
Država EU
Etiketa Parlophone
Catalog Number 5099907169229
Edition details Datum objave: 14. 3. 2011.; Snimano: 2009. - 2010.; Produkcija: Pet Shop Boys i Sven Helbig
Tags

Review

Gledajući samo naslove i podnaslove najava novog dugosvirajućeg izdanja Pet Shop Boysa, bilo je za očekivati da je The Most Incredible Thing nekakav mjuzikl ili koncept album, jer su u prošlosti imali disco mjuzikl Closer to Heaven, što nije prošlo nešto dobro. Tako da su pretpostavke da je ovo vjerovatno nešto u tom stilu, samo kvalitetnije. 

The Most Incredible Thing je u originalu priča Hansa Christiana Andersena iz druge polovice 19. stoljeća, objavljena 1870. - prvo u Americi preko Horacea Scuddera, s kojim se Andersen dopisivao, i nedugo zatim u Danskoj. Priča započinje tako da je u kraljevstvu raspisan natječaj za stvaranje najnevjerovatnije stvari, a tko u tome uspije, može ožeiti princezu. Tada se pojavljue mladi siromašni urar, koji predstavi nevjerovatnu uru sa gotovo živim likovima koji se pojavljuju svaki puni sat – Mojsije, Adam i Eva, četiri godišnja doba i pet osjetila. Ostatak priče ipak pročitajte samo, da ne bi ovdje bilo spoilera.

Kakve veze Pet Shop Boys imaju sa bajkom Hansa Christiana Andersena? Oni su napisali glazbu za istoimeni balet, dakle balet napravljen po ovoj bajci. I glazba koju možete čuti na ovom izdanju jest upravo glazba kakvu možete očekivati na baletu, kombinirana sa electro pop elementima Pet Shop Boysa. Tako se isprepliću sintesajzeri i beatovi sa orkestralnim dijelovima, sintesajzeri sa klasičnim instrumentima, house beatovi sa perkusijama; sve skupa ostavljajući dojam nekog čudnog amalgama. 

Dakle, ovo je album koji nije tipičan album jednog benda, već iskušavanje pop glazbenika na novom teritoriju. Izgleda kao da im ide uspješno, međutim, ciljana publika su ljubitelji baleta i/ili Pet Shop Boysa. Svejedno, mnogo onih koji vole kazalište, a i glazbu navedenog benda, tokom slušanja će samo naići na osjećaj zbunjenosti. Što se tiče dokazivanja glazbenog raspona benda, ovim radom dokazju da su ipak najbolji u području mainstream pop muzike, dakle plesnih hitova. To su Pet Shop Boys, samo ne u svojem standardnom okruženju disco podija ili dance arene, već kazališta, i to baleta, gdje dominiraju Orašar i Labuđe jezero. Ako imate tendenciju slušati orkestralnu glazbu iz baleta na iPodu ili doma na kakvom ultra fancy audio sistemu, nabavite ovaj album i uživajte. Ako slučaj nije takav, preskočite. 

Vuk Oreb

Hits 852
Yes « Yes Pet Shop Boys Albumi Kronologija Elysium » Elysium

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma