facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Valovi


Bookmark

Data

Released Ožujak 2018
Format EP
Vrsta Rock
Dodano Ponedjeljak, 26 Ožujak 2018
Žanr Rock
Length 14:23
Broj diskova 1
Edition date Ožujak 2018
Država Hrvatska
Etiketa Samostalno izdanje
Edition details Datum objave: 8. ožujka 2018. / Producent: Mark Mrakovčić
Tags Mark Mrakovčić Punčke

Review

Nakon dva dugosvirajuća albuma, popularne i od kritike mažene Punčke, izdale su jedan kratki i slatki EP. Nije im to prvi put. Nekad, u svojim začetcima su redovito izdavale Ep-ove. Sada je došlo do određenih promjena u bendu, gdje na mjestu bubnjarke više ne udara Ruby već Goran, i ovaj EP izgleda kao kakav probni balon da svi skupa vide štima li to onako kako treba.

Odgovor je da štima. Došlo je do malih promjena u zvuku. Sad je malo manje indie, a malo više noise. Cure i dečko zvuče žešće nego dok su bile cure same. Vidi se da je i Lucija napredovala u stihoklepanju, iako u tom segmentu zapravo ima najviše prostora za napredak. Valjda je to do zanatskog sazrijevanja. I dalje joj stihovi najčešće završavaju na povratno posvojne zamjenice sebe ili se, ili barem na samoglasnik „e“. Postane predvidljivo kao kad čitate roman E. L. James, pa na svakoj drugoj stranici ugledate rečenicu „Pogledao ju je“ ili „Pogledala ga je“. No bez obzira na poslovično tanašan tekst, „Valove“ je lijepo slušati. Nove pjesme lako prodiru do slušatelja i nema problema s prijemom, što je posebno važno kada se uzme u obzir da su Punčke iznimno jake uživo. I ove će četiri pjesme tvoriti dio njihovih budućih nastupa i to treba uzeti s radošću.

A kada se osvrnemo na ono što su Punčke prije radile i usporedimo ih s „Valovima“, ovo potonje se ćuti skoro ponajbolje od cijelog opusa. Čak i do te mjere da se raniji albumi, kada ih promatramo s ove vremenske distance, čine nekako bezličnima i nebitnima. A ako je ovo smjer u kojem će Punčke krenuti, onda je to priča koju treba nastaviti i podržati. Jer stvari za Punčke postaju sve bolje. Ono vrijeme kad smo ih svi hametice hvalili je past tense. Dolazi vrijeme za potvrdu lovorika koje su stigle prerano.

Toni Pličanić

Hits 1614

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma