facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Rujan 2012
Format Albumi
Vrsta Pop / Contemporary Pop/Rock / Dance-Pop
Dodano Petak, 24 Siječanj 2020
Žanr Pop-Rock
Length 50:49
Broj diskova 1
Edition date Rujan 2012
Država Europa
Etiketa RCA
Catalog Number 88725470612
Edition details objavljeno: 18.9.2012.
Tags RCA P!nk

Review

P!nk je jedno od najrelevantnijih i najcjenjenijih ženskih imena na pop sceni u zadnjih petnaest godina. S pet studijskih albuma iza sebe, jednim albumom najvećih hitova, hrpetinom uspješnih singlova, i, eto, sa svojim šestim studijskim albumom upravo na dolasku, ona je već davno zacementirala svoje mjesto na sceni, čvrsto stoji na njemu i ne planira odustati.

I eto, još je uvijek ona stara. Za razliku od mnogih drugih pop zvijezda, P!nk je oduvijek imala istančanu osobnost, prgavost, stav, snažan karakter, uvijek je imala puno za reći, a još više za opjevati. Neke ju teme konstantno muče i čut ćete ih na svakom njenom albumu, a centralna tema njene diskografije upravo je ljubav, kojoj je većinski i posvećen ovaj album, The Truth About Love.

Mnogim će ljudima promaknuti bilo kakav oblik promjene u glazbenom smislu na ovom albumu. Kratko i jasno - ovo je čisti P!nk album, kao i zadnja dva prije. Nema većih eksperimentalnih pokreta i ovo je njoj uglavnom već poznat teritorij. To, međutim, ne znači da su pjesme kopije prethodnih hitova. Baš suprotno - svaka nova stvar posebna je na svoj način i zaslužila je u potpunosti svoje mjesto među biserima njene diskografije. Promašaja je stvarno izuzetno malo i većina pjesama jednostavno je odlično i bez nekog mjesta za velike zamjerke.

I dalje ugodna i zabavna mješavina pop, rock i dance glazbe, nekoliko dirljivih balada, neki od najboljih tekstova u popularnoj glazbi - to je ono što sačinjava ovaj album. Početna Are We All We Are na pametan način daje reakciju na mnoge pjesme s tematikom "budi ono što jesi" (kao i Ke$hina We R Who We R), još uvijek aktualan singl Blow Me (One Last Kiss) klasičan je P!nk singl u maniri So What ili Raise Your Glass. Na prvu ništa novo, zar ne? Krivo. Čak i dotične pjesme zvuče svježe, a možete si onda misliti kakve su one gdje se P!nk odaje avanturi i nepoznatim predjelima poznatog teritorija - True Love, predivna i simpatična suradnja s Lily Allen, snažna balada Just Give Me A Reason na kojoj gostuje Nate Ruess iz benda fun., glasne i moćne klupske pjesme kao How Come You're Not Here, kao i one malo originalnije, Slut Like You ili mješavina rocka i hip hopa na Here Comes The Weekend, gdje joj se pridružuje Eminem.

Dakako, P!nk je uvijek imala jednu jaku točku u baladama. Najdivniji i najosobniji trenutak ovog albuma zasigurno je Beam Me Up, dirljiva balada o spontanom pobačaju koji je ona imala prije nekoliko godina. Tu negdje je i The Great Escape, ali i drugi singl Try.

Je li P!nk kroz tolike pjesme o ljubavi došla do nekih zaključaka? Naravno da ne. No s druge strane, i sama je bila svjesna da to i nije poanta. U naslovnoj pjesmi rekla je toliko toga, ali na kraju krajeva kao da nije rekla ništa. I čut ćemo vjerojatno još puno njenih pjesama gdje će ju ova tema zaokupirati. No ne moramo se brinuti jer, sudeći po svemu, ona će opet doći u obliku svježeg zvuka i jednostavno odličnih pjesama na koje nećemo moći imati zamjerke.

Kod P!nk je toliko fascinantno kako može napraviti album koji je stvarno avantura i putovanje za slušatelja, a opet, sve je toliko puno topline i onog osjećaja koji imate kad se vratite nakon puno vremena u neko poznato mjesto, dajući vam do znanja da s njom stvarno jeste na jednom upravo takvom mjestu. Ovakav ambijent puno je ljepši od mjestimično hladnog Funhousea, čak mislim da je toliko dobar da je i vrijedan žrtvovanja malo većeg eksperimentiranja. Pun karaktera, sigurnosti, topline, dobrog pjevanja, dobrih tekstova, dobre produkcije, čvrst, pristupačan, ali iznad svega - na ovom je albumu toliko malo zvjezdanog sjaja koji ostale pop zvijezde ističu, a toliko puno osobnosti i ljudskosti. Ako volite P!nk, obožavat ćete ovaj album i neće vam biti dosadan, jer objedinjuje sve što ona jest, i to na najbolji mogući način.

Mislav Živković

Hits 157
Funhouse « Funhouse P!nk Albumi Kronologija Hurts 2B Human » Hurts 2B Human

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42