facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Funhouse

Bookmark

Data

Released Listopad 2008
Format Albumi
Vrsta Pop / Rock
Dodano Nedjelja, 23 Listopad 2011
Žanr Pop
Length 47:02
Broj diskova 1
Edition date 2008
Država USA
Etiketa Sony BMG / Menart
Tags P!nk

Review

 

Rock ekscentrična P!nk vratila se s novim albumom Funhouse, i ako mislite da vas zbog naslova očekuje mnoštvo zabavnih pjesama, zadržite suze.
Ironičnim nazivom ova osebujna autorica u većini pjesama oplakuje svoj netom razvrgnuti brak, a kao što znamo nema bolje tematike za pjesme od vlastitog iskustva. Tome najviše svjedoči uvodna So What u kojoj čak i stihovi I Guess I Just Lost My Husband P!nk najavljuje razračunavanje sa vlastitim emocijama u ostatku albuma. Na svu sreću, P!nk je ipak pjevačica sa stavom pa ne računajte na šećeraste pjesmuljke trenutačnih pop ikonica.
 
Zanimanje pobuđuje i drugi singl s albuma, pjesma Sober koju je P!nk napisala inspirirana činjenicom da je na vlastitom partyu bila jedina trijezna osoba (??!!??). Kad smo već kod konzumacija opijata, tu je još i One Foot Wrong, koja govori o „lošem acid tripu“, no zanimljivo je da ovdje P!nk neopisivo zvuči kao Janis Joplin, s kojom ju volim uspoređivati. Neću skrivati da mi je osobni favorit pjesma Funhouse, u kojoj do izražaja još jednom dolaze alegorije na razvrgnuti brak, a što se balada tiče, bez premca je Please Don"t Leave Me.
 
Žestoki pop/rock treba tražiti u odličnoj This Is How It Goes Down, opštanje u Bad Influence, dok It"s All Your Fault još jednom povlači razračunavanje sa bivšim supružnikom. Ave Mary A još je jedna pjesma u kojoj se uvlače i problemi svjetske tematike, a valja još spomenuti i otužnu Mean. Da, P!nk tuguje, ali to ne znači da: 
a) je album imalo dosadan ili odudara od njenih ranijih uradaka, 
b) na albumu nema stvarno dobrih pjesama koje obaraju s nogu bolje od tequile i 
c) album neće naići na veliku naklonost štovanog glazbenog puka. 
 
Zamjerke? Možda malo fali „ono nešto“ što krasi sve velike rock i ine albume, a možda i ne. Prosudite sami.
 
Hits 837
P!nk Albumi Kronologija The Truth About Love » The Truth About Love

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42