facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Listopad 2007
Format Albumi
Vrsta / Blues rock / Folk / Contemporary Folk / Modern Acoustic Blues
Dodano Ponedjeljak, 08 Veljača 2016
Žanr Rock
Length 57:13
Broj diskova 1
Edition date Listopad 2007
Država Europa
Etiketa Decca
Catalog Number 478 0205 DH
Edition details objavljeno: 23.10.2007.; produkcija: T-Bone Burnett; snimano: Sound Emporium (Nashville, Tennessee), Electro Magnetic Studios i The Village Recorder (Los Angeles, California) i Sage & Sound (Hollywood, California)
Tags Robert Plant Alison Krauss Decca T-Bone Burnett

Review

Na ovom glazbenom portalu imamo ekskluzivnu prigodu za promociju zadnjeg studijskog albuma Raising Sand, kojeg 23. listopada izdaje diskografska kuća Rounder, a autori ovog jako slušljivog albuma su Robert Plant i Alison Krauss.

Ovaj duet iznenadio je mnoge fanove, kako Roberta Planta, tako i Alison Krauss. Osobno sam ostao ugodno iznenađen kako su oboje uspjeli pomiriti svoje suprotnosti i snimiti album koji odiše istinskim laid-backom. Na tom i takvom laid-backu osjeća se izrađen ugođaj countryja, ali i američke roots glazbe.

Na albumu Raising Sand, Robert Plant je jednostavno kavalirski prepustio sve dami koja je opet sve glazbene vibracije uspjela fuzionirati i od Planta izvući ono najbolje, najsuptilnije te uspostaviti odnos kada Robert Plant mora kontrolirati svoje vokalne dionice da bi bili u jednakopravnom odnosu. Čini mi se da su se oboje svojski trudili komprimirati sve svoje izrađene kvalitete da bi kao krajnji rezultat dobili maksimalno kontrolirane duete u apsolutno svim pjesmama s albuma.

Glazba jednostavno nosi smirujući feeling u svim pjesmama i ona ima zadaću izvući ono što je najkvalitetnije i najbolje iz vokalnih dionica i Planta i Alison Krauss.

Nakon zadnjeg studijskog albuma Mighty Rearranger (2005.), snimljenog za izdavačku kuću Sanctuary, nitko nije očekivao ovakav dijametralno suprotan glazbeni izričaj i to prvenstveno Roberta Planta. Allison je tu u maloj prednosti jer je apsolutno sve podređeno njezinom glazbenom izričaju. Robert je pak s druge strane morao promijeniti i primijeniti potpuno novi i njemu ne baš bliski glazbeni izričaj. Moram priznati da mu je sve to uspjelo i bolje nego što sam očekivao.

Držim da velike zasluge za ovakav album idu producentu, velikom T-Bone Burnettu. Naravno, tu je i ekipa glazbenika koja je sve to znalački odradila, red je da ih spomenem. Dakle, to su sljedeći glazbenici:

Marc Ribot i Norman Black - gitare
Mike Seeger - multi instrumentalist
Jay Bellerose - bubnjevi
Dennis Crouch - bas gitara

Album Raising Sand od prve do zadnje pjesme služi za lagano večernje slušanje kada niste opterećeni nikakvim diktatima, već se jednostavno želite prepustit glazbi. Upravo tu dolazi do izražaja kompletni ugođaj ovog albuma. Vjerojatno će mnogi slušatelji provoditi duge i hladne zimske večeri uz ovaj album. Njegova glavna zadaća je da vam zagrije srce i dušu.

PREPORUKA:
Album Raising Sand ima prvenstvenu zadaću davas smiri, da vas opusti i tu nema mjesta nikakvim dvojbama on to i čini u svakom pogledu. Robert Plant i Alison Krauss učinili su pravo malo remekdjelo kada su u pitanju dueti. Svojim uigranim i međusobno uigranim vokalnim dionicama oboje naprosto pršte kvalitetom, izražajnošću i senzibilitetom. Izuzetno neobično i jedinstveno glazbeno djelo. Robert Plant i Alison Krauss donose nam neki novi i apsolutno neočekivani sound.

OBAVEZNO POSLUŠATI!!!

Mladen Lončar - Mike

Hits 819
Mighty Rearranger « Mighty Rearranger Robert Plant Albumi Kronologija Band Of Joy » Band Of Joy

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42