facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Band Of Joy
Buy

Bookmark

Data

Released Rujan 2010
Format Albumi
Vrsta Folk / Hard rock / Contemporary Folk / Modern Acoustic Blues
Dodano Petak, 17 Rujan 2010
Žanr World
Price 125.00 HRK
Length 1:01:01
Broj diskova 1
Edition date Rujan 2010
Država UK
Etiketa Decca Records / Rounder Records
Edition details Band Of Joy je objavljen13. 9. 2010. Produkciju potpisuju Robert Plant i Buddy Miller
Tags

Review

Nakon stalnog praćenja i najavljivanja izlaska novog albuma Band of Joy planetrano poznatog pjevača Roberta Planta, konačno je došao i taj dan, konačno je osvanuo 13. rujna i u CD shopovima možete nabaviti ovaj album, koji je objavila izdavačka kuća Rounder.

Na najboljim temeljima koje je ponovo iskopao sa fenomenalnom Alison Krauss na albumu Raising Sand, Plant sada ide dalje i evo još jednog briljantnog albuma, pa svakako album Band of Joy ocjenjujem... kao novi trijumf, jednog od najboljih vokala u modernoj glazbi.

Band of Joy je zapravo podsjetnik na Robertovu psihodeličnu folk grupu iz kasnih šezdesetih. Pa već samo taj podatak daje za naslutiti da se Plant vraća svojim korijenima. Da, znam 2010. godina je, odvaljujemo prvu dekadu 21. stoljeća i stvari se ne mijenjaju. No, ono što vrijedi, ono što je kvalitetno i ono što je nama glazbeno prihvatljivo traje već jako, jako dugo.

Robert Plant iskušao je zaista gotovo sve i teško da se može naći glazbeni pravac gdje on nije uplivao na ovaj ili onaj način. Njegov vokal, njegov odnos prema glazbi, prema vrijednostima koje mi toliko štujemo teško da mogu narušiti bilo kakva previranja. Shodno tome teško da ovakvi glazbenici mogu 'fulati' . Kompozicije poput Central Two-O-Nine, Silver Rider, You Can't Buy My Love, Falling in Love Again, Satan Your Kingdom Must Come Down i Evan This Shall Pass Away to jasno i očito prezentiraju. Što se tiče svega ostalog tu možemo raspredati, preokretati i tražiti 'dlaku u jajetu', ali zar to nije bez veze?!

Robert Plant

Ovaj puta Robert Plantu pridružili su se: Patty Griffin – vokali, Darrell Scott - gitara, lap steel gitara, banjo, mandolin, accordion te Marco Giovino – udaraljke.

U totalno opuštenoj i smirenoj atmosferi, bez imalo pritisaka, odnosno uplitanja sa strane nastajao je ovaj album. Glazbenici su opušteno i prilagodljivo davali svoj enormni doprinos da sve tako dobro zvuči, da opetovano imamo taj 'prokleto' dobri 'laid – back' iz kojeg samo naviru odlične stvari. A onda pravo iznenađenje, negdje poslije sredine albuma nalazi se pjesma Monkey (slušana 32 puta za redom i opet jednako iznenađujuća, interesantna i nadasve eksplicitna o.a.). Naime, opetovano izlazi na vidjelo istina da pjesmu treba izvoditi da tu jednostavno treba pokazati tko je tko, a sve drugo ipak je puno lakše…ma, kako god to zvučalo!

I opet je Robert Plant našao teritorij gdje može istraživati, a kada on to čini, on to radi 'prokleto' dobro, poslušajte samo skladbu Cindy I'll Marry You Someday. I opet imamo novi zvuk, i opet moraju biti zadovoljeni oni svi vaši porivi, sumnje i strasti. Ma, jel' to Gallows Pole…ma, naravno da nije! Ako je legedarna Led Zeppelin III bila nešto što je bilo namijenjeno samo iskusnima, a ja to tada, u to vrijeme nisam bio, već mi je trebalo samo nekoliko dodatnih mjeseci više da 'skužim' gdje je kvaka?! Danas je stvar bitno drugačija, potpuno sam spreman za ovakve briljantne albume i doslovno ih gutam!

Oduševljava me ta Robert Plantova hrabrost da pokaže koliko je velik' upravo tamo, gdje svi misle da će pasti, e to se još dogodilo nije; a toplo se nadam, da i neće!

PREPORUKA:
Album Band of Joy ima prvenstvenu zadaću da vas smiri, da vas opusti i tu nema mjesta nikakvim dvojbama on to i čini u svakom pogledu. Robert Plant snimio je pravo malo remek djelo, koje u svakoj svojoj noti zrači izuzetno neobično i nadasve jedinstveno a krajni ishod je neki novi i apsolutno neočekivani zvuk! I stoga, moja preporuka je OBAVEZNO NABAVITI I SLUŠATI!!!

Hits 1317
Raising Sand « Raising Sand Robert Plant Albumi Kronologija Lullaby And... The Ceaseless Roar » Lullaby And... The Ceaseless Roar

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42