facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Scream


Bookmark

Data

Released Lipanj 2010
Format Albumi
Vrsta Heavy metal
Dodano Nedjelja, 01 Svi 2011
Žanr Metal
Length 49:12
Broj diskova 1
Edition date 2010
Država Velika Britanija
Etiketa Sony Music/ Epic
Tags

Review

Pred Vama, štovani posjetitelji SoundGuardian.com portala, nalazi se deseti studijski album legendarnog i jednog od najvećih vokala u 'hard & heavy' rocku , naravno to je one & only …Ozzy Osbourne. Album se zove Scream, a isti je 22. lipnja 2010. godine objavila diskografska kuća Sony Music/ Epic.
 
I opet je Ozzy snimio album. I opet moram i naprosto želim istaknuti, suglasnost svih relevantnih čimbenika da je i ovim albumom Ozzy Osbourne svima opetovano dao malo misliti. Ma, svi znamo da su ga mnogi već otpisali, a glazbeni kritičari nisu mu baš previše bili skloni. No, usprkos svemu Ozzy i dalje fura svoj film (oprostite, seriju). Ma, šalu na stranu, Ozzy i bez te serije sigurno ne bi bio siromašan, no kako novaca nikada dosta, kako se ono kaže ... od viška glava ne boli. Pustimo mi to i vratimo se albumu Scream koji je možda pomalo neobičan, zbog ponovnog beskompromisnog stajališta Ozzyja, koji jednostavno ne posustaje. 
 
Bend su napustili Zakk Wylde te bubnjar Mike Bordin. No, na njihova mjesta došli su gitarist Firewinda, Gus G. i bubnjar Teda Nugenta, Rob Zombie te Alicea Coopera, Tommy Clufetos. 'Dečki' su ovaj album 'odprašili' 'onak' kak' se šika i patri'. Njegov vokal možda nema jačinu kao prije 30 godina, ali još uvijek je to Ozzyjev vokal. To je taj specifičan vokal koji je obilježio je rock glazbu.
 
Jedno je sigurno: Ozzy nikada nije robovao nikakvim stereotipima niti diktatima, jedino što posljednjih nekoliko godina, ma i više od desetljeća, pozorno sluša jesu savjeti svoje supruge. A to je ipak za njega osobno, zaista više nego odličan izbor.
 
Ono što je Ozzy činio u glazbi koju je prezentirao, kasnije su 'pokupili' mnogi od Alice Coopera, preko Judas Priest do Marilyna Mansona. Valja se samo prisjetiti kakve su sve priče kružile o Ozzyu, a on je sve to prihvaćao kao dio scenografije u ovom poslu kojim se bavi. Znao bi kazati: Ako radiš u čeličani, vruće ti je ko' u paklu, ako si u rudniku stvar je ista, a ako nastupaš ko' ja onda si lud, imaš bjesnoću, spavaš sa vragom i sl. gluposti, ma sve je to samo dio posla kojim se bavim.
 
John Michael Osbourne rođen je 03. prosinca 1948. u Birminghamu, Engleska. Svoju glazbenu karijeru započeo je u ranim '60-ima osnivajući legendarne Black Sabbath zajedno sa gitaristom Tonyjem Iommiem, basistom Geezer Butlerom i bubnjarom Billom Wardom. Što su oni značili i što još uvijek znače u rock glazbi nije potrebno objašnjavati niti posebno naglašavati. Zaista, o Black Sabbath se apsolutno sve zna.
 
Ozzy Osbourne svojom solo diskografijom ostavlja prostora, posebno svojim fanovima tako da nisu zakinuti za taj jedinstveni i osobiti vokal. Ozzy još nije posustao, blista li, e to sada nije slučaj, ali fura li korektno stvar, u to budite sigurni. Osobno sam duboko uvjeren da još uvijek tu ima furke, još uvijek se možemo vratiti u one dane, kada smo sa strahopoštovanjem gledali kako nas sa omota ploče ispred čudne građevine, tajanstvenog dvorca još čudnije gleda 'strašna' spodoba u crnom. S druge pak strane, da se odmah povuče paralela sa 21.stoljećem, kada je 14. travnja 2010. godine pušten nastupni singl Let Me Hear You Scream, koji je najavljivao album, on je bez pola frke proveo punih osam tjedana na 7. mjestu Billboardove Rock Songs top ljestvice.
 
Poslušate samo pjesme poput: 
hitoidnih: Let Me Hear You Scream, Latimer's Mercy, Jump The Moon
razarajućih: Let It Die, Soul Sucker, Fearless
baladično-katastrofično – rušilačkih: Life Won't Wait, Diggin' Me Down,
pravog heavy – metala: Crucify
neodređeno sjajnih tema poput: Time i I Want It, 
te briljantnu baladu: I Love You All 
 
PREPORUKA:
Od mene sigurno nećete pročitati nešto loše kada je u pitanju Ozzy. Previše mi u mom 'malom' životu znače Black Sabbath. Stoga ukoliko volite takvu vrstu glazbe, ako volite Ozzya nemojte dvojiti niti sekunde. Snažno, udarno glazbeno iskustvo! 
Ocjena? Neka bude čvrsta četvorka!!! 
Uzmite i uživajte! Vjerujem da će sjećanja nadolaziti sama.
 
Mladen Lončar - Mike
Hits 748
Under Cover « Under Cover Ozzy Osbourne Albumi Kronologija Ordinary Man » Ordinary Man

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42