facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Studeni 2013
Format EP
Vrsta / Punk / Punk rock
Dodano Srijeda, 28 Siječanj 2015
Žanr Punk rock
Broj diskova 1
Edition date Studeni 2013
Država US
Etiketa Fat Wreck Chords
Catalog Number FAT923-2
Edition details Producent: Bill Stevenson
Tags nofx Bill Stevenson Fat Wreck Chords

Review

Kad pogledamo unazad na sve punk bendove koji su se 80-tih pojavili, NoFx će uvijek ostati jedan od najupečatljivijih. Kroz više od desetak izdanja u svojoj tridesetogodišnjoj karijeri, nema sumnje da su Nofx postavili temelje punk rocka i postali Punk pioniri. Iako su u zadnje vrijeme dosta reciklirali materijale i dalje potvrđuju da su sjajan bend. Njihov zadnji EP Stoke Extinguisher dodatno potvrđuje njihov neosporan punk status. Album je izdan 26. 11. 2013. u izdanju Fat Wreck Chords - EP sadrži 6 pjesama, no postoji i 7" izdanje.

Na EP-u jedina nova pjesma je Stoke Extinguisher koja je ujedno i naslovna pjesma, klasičnog je Nofx zvuka i stila. Osim naslovne pjesme, tu je još i "The Shortest Pier" cover No Use For a Cover Name, koja se u originalu nalazi na zadnjem albumu Tonya Slya “The songs of Tony Sly - A tribute”.

Čitav album je tipičan za Nofx - melodičan punk kakav je bendu karakterističkan od kada su potpisali za Fat Wreck Chords (2003).

"I Believe In Goddess" - demo pun odličnog basa daje nam još jednom prizvuk nostalgije i sjećanje na stare odlične albume benda.

Bend je dobro izbalansirao grubost, bijes i političku volju u svim pjesama. Fat Mike dodatno uzdiže sve pjesme svojim vokalom, tipično za njega, ignorira pravila i sam određuje udaljenost i tempo vokala.

“My Stepdad's Cop and My Stepmom's a Domme” odlična je kombinacija za ovaj album, zabavna je i ujedno politički brutalna pjesma. Meni osobno najdraži i najbolji tekst Fat Mikea.

'Wore Out the Soles of My Party Boots' je predzadnja pjesma na Ep-u, djelomično dobro napisana I zamišljena odličnim brzim solažama koje upadaju u melodičnost ostalih instrumenata.

Zadnja pjesma je “New Years Resolution” koja je s obzirom na darum izdavanja albuma dobro sjela prije novogodišnjih praznika.

Muzički sve zvuči super, što je i za očekivat za ovaj bend koji je imao toliko godina za usavršiti zvuk i stil. Uravnotežena, ali pristupačna mješavina punk rock energije s kaotičnim grubim hard core elementima i catchy melodijama.

I na kraju, Nofx - Stoke Extinguisher je prilično ugodan za slušat pa čak i onima koji nisu fanovi NOFX-a. Točno se nalazi na sredini između prepakiranja starih pjesama i razloga da postoje i dalje s novim pjesmama.

Stoke Extinguisher daje fanovima točno onoliko koliko treba, info u novo i info u ono što su možda propustili.

Suzana Svečnjak Romanić

Hits 563

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42