facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Ghosts I-IV


Bookmark

Data

Released Ožujak 2008
Format Albumi
Vrsta Industrial / Industrial rock / Alternative/Indie Rock / Ambient
Dodano Srijeda, 09 Studeni 2011
Žanr Progressive rock
Length 1:49:56
Broj diskova 1
Edition date Ožujak 2008
Država SAD
Etiketa The Null Corporation
Catalog Number -
Edition details objavljeno: 2. 3. 2008.; producenti: Alan Moulder, Trent Reznor i Atticus Ross
Tags Nine Inch Nails Atticus Ross Trent Reznor Alan Moulder

Review

Ovo je šesti album pod imenom Nine Inch Nails, a u međuvremenu je Reznor svoje, ponekad lakirane u crno, a ponekad ne; nokte zario u ideju slobodnog dijeljenja glazbe popularnije pod imenom Creative Commons da pokaže da koncepcija nije djelo propalih pankera koji pišu projekte i u slobodno vrijeme na kavi dižu bunu već da audio budućnost nosi neke nove vjetrove, koji ne dolaze nužno iz neprofitabilnih anusa svijeta.

Trent nudi malo modificiraniju koncepciju distribucije i naplate. Ghosts, podijeljen u set od četiri extended play diska sa devet pjesama bez naslova, dobivate za ništa – dva klika mišem i nešto bandwidtha u varijanti Ghosts I sa kompletnom likovnom opremom u PDF formatu i fajlovima bez mrskog Digital Managemnt Righta – pojma koji na Balkanu puno ne znači.

Ako želite ostatak od tri EP-ja, keširajte 5 $ dok je tečaj još nizak. Za staru gardu i ljubitelje držanja nečeg krutog u ruci dok slušaju tu je i hard copy izdanje u par varijanti koje neću nabrajati jer nemam cigareta.
Doduše, da su Ghosts izašli pod ugovornom obavezom ispali bi puko odraživanje jer su tih 36 pjesama improvizacije, neke spore i sanjive, a neke brže i industrial nastrojene bez neke apokaliptične zavjere u pozadini poput zavjere iz dana Year Zero (koja vrlo podsjeća na fabulu TV serijala imena Jericho samo bez elemenata sapunice i moralnih dilema treba li ili ne treba Constantina ostaviti na životu jer, iako je zao, postoji mogućnost da se promjeni. Ubi gada!). Ovih prvih ima više nego ovih drugih. Ovako su izašli on-line što je vrlo pametan potez jer fizičko izdanje bi se prodalo u relativno malo primjeraka čisto zato što je namijenjeno fanovima lika, noktiju i djela Michaela Trent Reznora i njegovog Apple računala i Ableton softvera.

Iako obično radi sam, Ghost su nastali sa još par ljudi u par tjedana jamminga sa Atticus Rossom koji je programirao mašine za moćne Bomb The Bass i producirao predzadnji Korn te Alessandrom Cortinijem, inače kućnim klavijaturistom Nine Inch Nails kada su na turneji.

Pjesme se mogu slobodno i remiksirati, ako ubodete paket sa master trakama na DVD mediju te pokušati iz svega izvući neku konstantu ili dublji smisao, ako ga uopće ima ili jednostavno slušajte dok učite, čitate, spavate, tražite samo svoju točku na zidu ili zadovoljno prduckate. Varijacija ima previše, a pjesama je trideset i šest. Revolucija distribucije je počela, udobno se zavalite i upalite router. Ghosts I –IV na svim boljim torrent trackerima.

Antonio Hadrović

Hits 749
Y34RZ3R0R3M1X3D « Y34RZ3R0R3M1X3D Nine Inch Nails Albumi Kronologija The Slip » The Slip

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42