facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Year Of The Gentleman

Bookmark

Data

Released Rujan 2008
Format Albumi
Vrsta Pop / R&B
Dodano Srijeda, 26 Listopad 2011
Žanr R&B
Length 48:41
Broj diskova 1
Edition date 2008
Država USA
Etiketa Def Jam / Aquarius
Tags

Review

 

Tamnoputi afroamerički pop pjevač Ne-Yo već treću godinu zaredom izdaje novi album. Hiperaktivnost ili želja za brzom slavom? Vjerojatno oboje. Nećete pogriješiti ako ga usporedite sa Usherom, koji mu je očito postao žestoka konkurencija. Međutim, Year Of The Gentleman, osim par hitova ne nosi nikakav značajan doprinos novijoj R&B produkciji.
 
Vješto aranžiran i izveden, album je poprilično jednolična kolekcija R&B pjesmica sa elementima soula koja je namijenjena tipiziranoj glazbenoj publici koja ovakve albume guta brže nego prosječan Amer BigMac. 
 
Uvodni single Closer ocrtava osnovne karakteristike cijelog albuma: izraženi vokal artista pomiješan je sa laganim i nikada prenapadnim beatom koji će svoje mjesto naći na disko podiju što se ne može reći za ostatak albuma. Drugim riječima, pripremite se da poslušate jednu te istu pjesmu 12 puta. Šećerasta tematika pjesama osobito dolazi do izražaja u pjesmama kao što su Miss Independant i Fade Into The Background u kojoj Ne-Yo pomalo priziva bolje dane Michaela Jacksona.
 
Kao utjecaj na albumu Ne-Yo spominje rat packovce Sinatru i Sammy Davisa Jr-a, no zadnji put kada se netko poveo za njihovom glazbom, rezultat je bio pristojan Swing When You Are Winning Robbiea Williamsa. Ostalih zanimljivih pjesama na albumu nema: So You Can Cry i Part Of The List svrstavaju se u wannabe balade koje nikoga neće impresionirati, do će sa albuma zaborav možda preživjeti pjesma Single, iako je i to malo vjerojatno. 
 
Prije 15-ak godina uspjeh ovog albuma začudio bi i najgore skeptike, no živimo u novom mileniju, R&B je in, a njegove nove zvijezde i zvjezdice dolaze i odlaze. Year Of The Gentleman dosadan je album koji nudi nekoliko prolaznih hitova i ništa više.
 
Hits 1620
Ne-Yo Albumi Kronologija Non-Fiction » Non-Fiction

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma