facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
M.O.


Bookmark

Data

Released Listopad 2013
Format Albumi
Vrsta / Hip-hop / R&B
Dodano Četvrtak, 11 Prosinac 2014
Žanr Hip-Hop
Length 46:50
Broj diskova 1
Edition date Listopad 2013
Država Europe
Etiketa Republic Records
Catalog Number 602537566433
Edition details Produkcija: DJ Frank E, Detail, J.U.S.T.I.C.E. League, John
Tags Nelly Republic Records

Review

Olinjali reper/pjevač pokušava uloviti korak s trendovima. Desetak godina unazad bio je svježa i zanimljiva pojava na hip hop/r’n’b sceni, no s vremenom se sve to negdje nekako izgubilo.

Počnimo s „Get Like Me“ koja je izbačena kao neloš singl, što je i za očekivati s obzirom na to da neizbježni Pharell potpisuje produkciju. Radi se o sasvim pristojnoj pjesmi koja na samom kraju ostavlja dobar dojam, a Nelly, Pharell i Nicki čine jednu skladnu i veselu trojku. Iduća pjesma već ostavlja gorak okus u ustima. „Give U Dat“ je jednostavno promašaj. Naporan i tipičan promašaj nakon koje slijedi „Rick James“ s „Cold Blooded“ inspiriranom podlogom dotične legende koja dolazi u paketu s Nellyevim poprilično dobrim imitiranjem starog Ricka, pokoj mu duši. Bilo bi vrlo simpatično i zabavno da višegodišnje silovanje lika i djela Ricka Jamesa, te fraze koju je Dave Chappele odavno učinio besmrtnom, nije dovelo do globalnog zasićenja istim.

Ono što mi je najzabavnije kod ovog albuma su Nellyevi svjesni ili nesvjesni pokušaji kopiranja hitova koji su obilježili proteklih par godina. Tako je primjerice, „Heaven“ brat blizanac „Airplanes“, one dozlaboga iscijeđene pjesme od B.o.B.-a i Hayley Williams. „All Around The World“ bi svog para našla u „Nothin’ On You“ također gospodina B.o.B.-a kojem se vjerojatno već štuca, dok je na „Walk Away“ odlučio napraviti nešto totalno ludo i iskopirao sam sebe. Dosta godina nakon uspješne „Over And Over“ isfurao je njenu lošu kopiju u očekivanoj rap/country maniri. Da ne bi ispalo da sam toliki pesimist, reći ću da je „IDGAF“ klupska dizalica s prolaznom ocjenom, da ga „U Know U Want To“ prikazuje kao sasvim solidnog r’n’b izvođača koji može bez pardona uz bok mnogo popularnijim kolegama iz žanra te da bi, recimo, „My Chick Better“ bila sasvim u redu pjesma da nije tog strašno nemaštovitog refrena.

Rekla bih čak i da album sadrži potencijalne hitove te da ga se ne treba samo tako odbaciti, no kad malo bolje razmislim i shvatim da za sve one iole zanimljivije trenutke može zahvaliti Pharellu, što onda ostaje Nellyu? Korištenje istih obrazaca, istih lyricsa na istu podlogu kao i prije tih deset godina kad je bio novost na sceni? Nažalost, nema tu "kruha".

Jasmina Šašić

Hits 1541
Brass Knuckles « Brass Knuckles Nelly Albumi Kronologija

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma