facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Lipanj 2007
Format Albumi
Vrsta / Heavy metal / Alternative metal / Industrial metal
Dodano Petak, 31 Listopad 2014
Žanr Metal
Length 52:16
Broj diskova 1
Edition date Lipanj 2007
Država Europe
Etiketa Interscope Records
Catalog Number 0602517365230
Edition details Objavljeno: 5.6.2007.; produkcija: Marilyn Manson i Tim Sköld; snimano: 31.10.2006. - 26.2.2007., Hollywood, California
Tags Marilyn Manson Tim Sköld

Review

Kako zvuči Brian Warner aka Marilyn Manson na privatnim problemima? Ubacite disk s njegovim novim albumom Eat me, drink me i utopite se u crnilu i depresiji ukoliko ste jedan od onih kojima je to fetiš. Naime, tog je ekscentričnog gotičara, koji prema nekima koketira s vragom, a prema nekima samo s dijelom svog mozga koji misli na marketing, ostavila žena. I što je MM napravio?

Stavio je dušu na papir, a glasom podario instrumentale odsvirane od strane Tima Skoldea koji je napravio sve osim tekstova. «Eat me, drink me» nema onih specifičnih industrial nabrijanih zvukova. Nema žestine ni elektronike, nije za razbijačinu po kafićima poput Fight Song. Ovdje glavnu riječ vodi gitara koja zvuči kao da je pobjegla iz nekog hard rock benda, samo dovoljno usporena da gospodin Brian može razvući svoj tekst kako bi zvučao dovoljno očajno i prenio sve svoje pomiješane osjećaje kojima se obavio.

Album otvara pjesma If I Was Your Vampire. Lirika kao što rekoh – crna i depresivna, pomalo morbidna. Ljubav i smrt, noževi, krvave suze, patnja, bol. Manson plače za djevojkom, atmosfera se diže, horror trip na djelu. Međutim, dolazi zora i mrak nestaje, drama završava. Kao što Manson i sam kaže u pjesmi, tu sve počinje i tu sve završava.

Spomenuo bih još pjesmu Evidence i njen odličan posao koji je Skolde obavio gitarom. Odličan riff koji vodi pjesmu te zanimljiva solaža nakon koje slijedi tišina koja ponovo eksplodira u refren.

Osobno, meni je najbolja pjesma ovog albuma Putting Holes In Hapiness. Dirljiv vokal Mansona jednostavno vas tjera da suosjećate s njegovom patnjom, a refren je dovoljno podebljan da bude stadionski forte.

Što reći, gospodin Brian otvorio je svoju dušu građanima svijeta. Ovaj album zavrtjet će se mnogim darkerima u teškim trenucima. Uz žalopojke Mansona, njihov svijet postat će tako crn da će to crnilo prerasti u kulerstvo. Pogledaj me majko! Emo sam darker(ica) i sretan sam od tuge. Otvorit ću blog i pisati svoj dnevnik. Stavit ću par slika crvenih ruža i sve ostalo što ide uz to. No dobro, možda pretjerujem, ali hrpa tih mlađih fanova će gutati ovaj album kao obveznu dark literaturu i plakati zbog ljubavnih jada. Zaključno, «Eat me, drink me» je dobar album. Svatko tko ga posluša neće ostati zakinut. Fanovi će uživati u svakom trenutku, u svakoj rečenici i svakom riffu, a tipka repeat ispunit će svoju svrhu. A mi ostali? Teško da ćemo se vraćati na taj album. Eventualno na pojedinu pjesmu koja nam se dopala. Svi sretni i zadovoljni, osim Briana. Makar, pogledajte spot za singl Heart Shaped Glasses, nije ni njemu dugo trebala da pronađe zamjenu za svoju bivšu…

Admir Sinani

Hits 683
Marilyn Manson Albumi Kronologija The High End of Low » The High End of Low

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42